Les pernoctacions a Tortosa s’incrementen en un 23% respecte a l’any passat

Durant el 2016 els hotels de la capital del Baix Ebre van acollir 78.998 pernoctacions, mentre que aquest 2017, només fins a finals d’octubre, n’ha rebut 97.365. Aquest creixement anima l’Ajuntament a seguir promocionant el turisme

17 diciembre 2017 15:43 | Actualizado a 21 diciembre 2017 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les pernoctacions de turistes a la ciutat de Tortosa han crescut un 23% amb relació al 2016. Si l’any passat n’hi va haver 78.998, enguany, només fins a finals del mes d’octubre, n’hi ha hagut 97.365. Aquestes xifres, segons ha pogut saber el Diari, animen l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre a seguir promocionant la ciutat turísticament.

La diferència més notable ha sigut a l’abril, quan durant aquest mes del 2016 hi va haver 6.670 pernoctacions mentre que aquest any n’hi ha hagut 10.693. Les vacances de Pasqua i la celebració de la Setmana Santa tortosina explicarien aquesta xifra tan positiva. En general tots els mesos han tingut un increment en les pernoctacions respecte a l’any passat.

Durant el mes de juliol, quan se celebra la Festa del Renaixement a Tortosa, un dels grans atractius turístics de la ciutat, enguany hi va haver 12.461 pernoctacions, respecte a les 8.742 del 2016. També l’agost fou molt potent, amb fins a 14.267 (11.073 l’any passat).

La inestabilitat política d’aquesta passada tardor no afectà gens el turisme a la ciutat, que es va mantenir en quasi 9.000 pernoctacions el mes d’octubre.

 El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, explica que «potser sí que va baixar el turisme en general a Catalunya per les anul·lacions de reserves dels turistes estrangers, però no així les reserves dels catalans. Com que Tortosa atrau turistes fonamentalment de Catalunya, van continuar venint».

De fet, el perfil de turista que arriba a la capital de les Terres de l’Ebre és principalment català, familiar i de poder adquisitiu mitjà alt. «És un tipus de turisme també molt cultural, i aquestes visites tenen una sensibilitat diferent de la d’un turista de nivell adquisitiu més baix», argumenta Monclús. «Hem apostat per formar part del segell de destinacions de turisme de Natura i Muntanya en Família, i del Ciutats amb Caràcter».

Des de la regidoria es busca desestacionalitzar al màxim el turisme a la ciutat. «Busquem que arribe gent durant tot l’any».
La proximitat de Tortosa amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Parc Natural dels Ports i la Via Verda és un element a seguir potenciant.

«Es pot combinar en un cap de setmana llarg l’estada a Tortosa tot gaudint d’activitats de natura i a l’aire lliure al Delta i als Ports, i visitar els elements turístics de la ciutat, com la Catedral, el Castell, el nucli antic i el call jueu». Cal recordar que precisament l’any vinent arrencaran les obres al Balneari d’en Porcar, que acollirà el Centre d’Interpretació de les Tres Cultures.

Comentarios
Multimedia Diari