Les piscines i la plaça de la Catedral, grans inversions per a l’any 2018

L’alcalde, Ferran Bel, presenta els pressupostos de l’Ajuntament per a l’any vinent, que qualifica d’expansius

13 noviembre 2017 19:24 | Actualizado a 15 noviembre 2017 17:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’acabament de l’obra i posada en marxa del complex de noves piscines i l’inici de la urbanització de la plaça de la Catedral són les dues grans inversions previstes per l’Ajuntament de Tortosa en els pressupostos 2018, que es debatran en un ple extraordinari el proper dilluns 20 de novembre. 

El pressupost general del grup municipal ascendeix a 69.905.628 euros, un 0,82 % superior a 2017, mentre que el pressupost de l’Ajuntament puja a 35.285.500 euros, amb un increment del 0,52 per cent. 

Les inversions sumen inicialment 4,5 milions d’euros, 1,6 milions dels quals provenen de recursos propis, una xifra «mai assolida per l’Ajuntament de Tortosa», ha remarcat l’alcalde, Ferran Bel. 

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat la reducció d’1,9 milions d’euros de l’import destinat a atendre els interessos i les amortitzacions del deute, de 5,5 a 3,6 milions d’euros. Part dels diners ‘alliberats’ s’utilitzaran en finançar inversions amb fons propis.

L’alcalde ha qualificat aquests comptes d’expansius en l’àmbit de les inversions, ja que tenen una major distribució i previsiblement es veuran incrementats amb noves modificacions pressupostàries durant l’any.

Pel que al complex de les piscines, es destinen 2,28 milions d’euros en completar l’execució  de l’esperat projecte, que obrirà portes entre els mesos de setembre i octubre. Les actuacions d’una posterior fase es completaran el primer terç de 2019.

Obres al nucli antic
A mitjans de l’any vinent també està previst l’inici de la urbanització de la plaça de la Catedral, on s’han descobert unes importants restes arqueològiques. En breu s’obrirà el concurs per redactar el projecte, s’adjudicarà la redacció del projecte el gener i, tot seguit, s’elaborarà el document. El pressupost hi destina 350.000 euros, una suma inferior al cost de l’obra, que s’executarà en dos anys, 2018 i 2019.

Una segona inversió destacada al nucli antic és la urbanització del carrer Mercè, situat al costat del solar on continuen les obres del palau judicial de Tortosa. 

L’Ajuntament urbanitzarà el carrer mentre que la Generalitat, en el marc de l’obra de l’equipament, arranjarà el carrer Sant Felip Neri i la plaça dels Estudis, amb l’objectiu de completar la millora d’aquest entorn.

Altres inversions destacades són l’adequació d’un aparcament a l’àrea d’habitatges unifamiliars situada al costat del Parc de Bombers, la conversió de les antigues escoles de Sant Llàtzer en un espai cívico-social, la millora del sistema de climatització de l’Auditori Felip Pedrell, l’ampliació del rocòdrom al pavelló Ferreries per a convertir-lo en una de les instal·lacions més punteres de «Catalunya i Europa» i un paquet de millores a la via pública.

Pressupostos socials
En l’àmbit social, creixen les aportacions a entitats, es consolida el Tiquet Fresc, els campus i menjadors escolars no lectius i es mantenen

bonificacions socials, a banda d’iniciar-se un nou programa d’intervenció socioeducativa. 
Pel que fa als ingressos es preveu tornar a rebaixar un 1% la taxa de les escombraries, acumulant una reducció del 13% en els últims cinc anys, i mantenir congelats la resta d’impostos taxes i preus públics. 

Tot i això, Bel ha destacat que la recaptació segueix augmentat (un 2,77% de previsió per al 2018)gràcies a la millora de la gestió tributària, dels padrons i la inspecció.

Comentarios
Multimedia Diari