Les pluges malmeten camins del Baix Ebre i el Montsià

En punts com els Valentins, al terme d’Ulldecona, ja s’ha recollit més pluja en el que portem d’any (458 litres) que en tot el 2019

02 abril 2020 16:41 | Actualizado a 06 abril 2020 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou temporal de pluja, amb registres que al Baix Ebre i el Montsià han superat de llarg dels cent litres per metre quadrat (i han arribat als 206 al Parc Natural dels Ports), han causat de nous danys importants en la xarxa de camins rurals ja malmesa pel temporal Glòria a finals de gener.

Un dels municipis més afectats és Ulldecona, on a l’estació meteorològica dels Valentins s’han acumulat 99  litres per metre quadrat. En el que va d’any en porten ja 458, més que en tot l’any 2019. Hi ha camins malmesos per inundació a la zona de la Miliana i la Foia, mentre que la baixada de barrancs ha malmès els camins de la zona dels Valentins, i a tocar dels termes de la Galera, Godall i el Mas de Barberans.

L’Ajuntament d’Ulldecona recorda que la problemàtica se suma als danys d’altres temporals, com els del Glòria i del 2018, del qual la Generalitat encara ha de fer efectius els ajuts per reparar-los. També al Baix Ebre, hi ha hagut danys en punts com ara Roquetes o Paüls, on s’han produït despreniments al camí de Sant Roc que ja s’han pogut reparar. 

La zona de la serralada del Port també ha acumulat una gran quantitat de pluja. Així, el pantà d’Ulldecona, al terme de la Pobla de Benifassà, està ple i continua desembassament al riu Sénia.

Comentarios
Multimedia Diari