Les protectores d’animals de l'Ebre, unides contra l’abandonament

Les associacions animalistes treballen per combatre les compres d’animals durant les festes

06 enero 2020 18:50 | Actualizado a 07 enero 2020 07:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protectores de les Terres de l’Ebre fan un front comú per combatre els abandonaments d’animals de companyia durant les festes nadalenques. A més, insten a l’adopció enlloc de la compra i reclamen un compromís ferm en la cura dels nous membres de les famílies.

Moltes de les associacions del territori han unit esforços i recursos per lluitar contra les accions que perjudiquen l’estat dels animals i ajuden en la difusió de casos d’abandonament.

Durant les temporades festives hi ha molts abandonaments de mascotes. Així ho han explicat membres de la Protectora Arca International, de l’Associació Protectora Animalets Camarles i de l’Associació DeltaRescat.

«En els últims dies s’ha notat un repunt en els abandonaments», afirma la presidenta d’Animalets Camarles, Virginia Brull.

El que també han comprovat és que durant aquestes dates hi ha moltes persones que es dirigeixen a l’associació a la cerca d’un cadell per regalar.

Brull explica que és molt important que aquestes persones es responsabilitzin dels animals, ja que molts cops han de tornar a rescatar-los després que les seves famílies adoptives els hagin tornat a abandonar.

Des d’Arca expliquen que es troben en la mateixa situació. «Cada cop fem més conscienciació què els animals no s’han de regalar, sinó que ha de ser una decisió pròpia i molt meditada, però la societat no avança».

De fet, segons l’estudi ‘Ell mai no ho faria’ la majoria dels animals rescatats són adults. A més, els animals que ja són considerats com adults és molt més difícil que siguin adoptats.

Per aquest motiu des d’Animalets Camarles fan una crida a l’adopció responsable i posen un especial èmfasis en el compromís que contrau l’adoptant amb l’animal.

Així, com es duu a terme en totes les protectores, es signa un contracte amb l’adoptant on es compromet a fer-se responsable de l’animal.

«La gent ha de ser conscient que una adopció és per a tota la vida (de la mascota)» conclou Brull.

Les adopcions, però, continuen sent indispensables per salvar les seues vides. L’any 2019 Arca, per exemple, va rescatar fins 302 gossos i actualment té al seu càrrec un total de 62 gats.

Un cas viral

El cas dels cinc gats adults rescatats a Camarles el 24 de desembre va causar conmoció a les Terres de l’Ebre, fent-se viral a les xarxes socials.

Els animals estaven dins d’unes bosses de plàstic que es trobaven a l’interior d’unes capses de cartró. Animalets Camarles va ser qui els va rescatar. «Qui els va abandonar sabia perfectament el que feia, ja que era molt probable que no ho veiés ningú i sabien que algú els trobaria, ja que molt a prop fan l’esplai de Nadal» afirma la presidenta de la Protectora.

Policia Local de Camarles ha obert una investigació policial per saber qui és el responsable dels fets. A hores d’ara els felins segueixen espantats, tot i que poc a poc s’estan habituant a la casa d’acollida. Anna, una de les voluntàries, els va rescatar i els va portar a casa seua, on poc a poc van sentint-se més segurs.

Comentarios
Multimedia Diari