Les quatre comarques s'uneixen per reactivar l'economia ebrenca

Es faran campanyes per promocionar el comerç, el turisme i els productes agroalimentaris de qualitat

01 diciembre 2020 06:00 | Actualizado a 01 diciembre 2020 06:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els consells comarcals del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre han posat en marxa un pla conjunt de reactivació econòmica per al territori, amb una inversió de 800.000 euros destinada principalment a promocionar els productes i actius de totes les Terres de l’Ebre. Amb el suport econòmic de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i el Departament de Treball de la Generalitat, cada comarca ha impulsat projectes individuals a la vegada que s’ha creat una campanya transversal.

Una de les actuacions que ja s’ha posat en marxa és una acció de promoció del producte agroalimentari de les Terres de l’Ebre amb la marca Reserva de la Biosfera. Concretament, es tracta d’un espot promocional que durant tot el mes de desembre es difondrà en l’àmbit nacional, en el qual es mostra la riquesa de productes ebrencs com l’arròs, els cítrics, l’oli d’oliva, la fruita dolça o el vi. «L’objectiu és projectar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre tant pel que fa als productes agroalimentaris que s’hi produeixen, com pel turisme, un model que aposta per la sostenibilitat», assenyalà el president del Consell Comarcal del Baix Ebre. «Volem donar una major visibilitat als productes de proximitat, al concepte de quilòmetre zero, a aquells productes que es caracteritzen per la seua frescor, qualitat i per ser de temporada», afegí per la seva banda el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig. També al Montsià s’editaran 40.000 mapes amb els actius turístics de la comarca en diferents idiomes; es crearà una plataforma de les zones d’activitat econòmica i s’adequaran els espais del viver d’empreses de la Galera.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta ha destacat la «transversalitat» de les diferents actuacions que s’impulsaran: «Volem arribar al màxim de sectors possible», apuntà Sanromà. En aquest sentit, es col·laborarà amb la DO del vi de la Terra Alta i la DOP de l’oli Terra Alta i es farà difusió d’un espot promocional. També es millorarà la Via Verda de la Val de Zafán, on s’instal·laran un parell de comptadors.

A la Ribera d’Ebre, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, detallà que amb la injecció econòmica que han rebut per part de l’IDECE i el Departament de Treball, es podran impulsar actuacions ja planificades, però que no es duien a terme per falta de recursos. En aquest sentit, es promocionarà la marca Degusta Ribera d’Ebre amb l’objectiu de potenciar els productes agroalimentaris de la comarca; es dinamitzarà el sector del comerç i del turisme. «També destinarem una part d’aquests ajuts al projecte 5G, un projecte que aportarà innovació a tot el territori», comentà Carim.

En el cas del Baix Ebre, es posarà en marxa una campanya de promoció del comerç amb el lema ‘Jo compro al Baix Ebre’; s’adequaran espais de coworking al viver d’empreses Baix Ebre Innova; es crearà una pàgina web amb informació sobre els actius turístics i s’instal·laran carregadors d’energia elèctrica per a vehicles a l’estació de Xerta de la Via Verda de la Val de Zafán.

Comentarios
Multimedia Diari