Les residències de gent gran del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d'Ebre suspenen visites i sortides

Com a mesura de protecció dels usuaris, arran dels brots de coronavirus actius al territori

05 agosto 2020 17:54 | Actualizado a 07 agosto 2020 09:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut ha suspès de nou les visites, els ingressos i les sortides de curta durada (autònomes o acompanyades per familiars o cuidadors)a les residències de la gent de les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Ribera d’Ebre i dels municipis de Ripollet, Terrassa i Sabadell, arran dels brots de coronavirus en aquestes zones de Catalunya. Els residents només podran fer sortides superiors a les tres setmanes i quedarà a cada centre la consideració de permetre’n de curta durada en casos excepcionals i acompanyats de cuidadors. Per a la gent gran que torni a la residència després d’una sortida superior a les tres setmanes, caldrà que adoptin les mesures de protecció com si es tractés d’un nou ingrés, amb prova PCR i aïllament de 14 dies.

Per a aquestes sortides, es requerirà que el resident o un familiar que se’n faci càrrec signin una declaració responsable i que rebran informació sobre les mesures de protecció a seguir.

D’altra banda, Salut també ha establert que es podran permetre les visites en casos d’urgència o necessitat justificada a les residències per preservar el dret d’acompanyament al final de la vida i seguint sempre les mesures de protecció recomanades. A més, a l’interior de les residències es crearan unitats de convivència estables d’entre 15 i 20 persones. 

També s’ha suspès l’activitat dels centres de dia de gent gran en aquestes comarques, tot i que es pot valorar l’atenció a casos específics en cas de necessitats socials especials.
En un comunicat, el Departament de Salut assegura que  «tot i que les dades de gran part del territori mostren una situació de control epidemiològic respecte a la infecció per Covid-19, tenint en compte la mobilitat interna laboral i social dels habitants, i amb l’objectiu de minimitzar el risc d’infecció en els grups de població més vulnerables, es considera necessari aplicar mesures especials de protecció a determinats centres socials».

Segons ha explicat al Diari la gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, es tracta d’una mesura revisable «que atén a les dades epidemiològiques actuals, pensant en la protecció d’aquest col·lectiu vulnerable».

Lleixà remarca que la pandèmia no ha colpejat les residències del territori i que es vol continuar en aquesta línia, «amb l’excel·lent treball que estan fent els professionals d’aquests centres i la coordinació amb els serveis sanitaris».  
 

Amposta

En el cas de la residència d’avis d’Amposta, les visites ja es van restringir a principis de setmana, per part del comitè d’emergències municipal. Per poder mantenir el contacte amb les famílies amb els usuaris, es tornaran a oferir les videotrucades. La regidora de Salut i Serveis Socials d’Amposta, Susanna Sancho, ha assenyalat que els gerocultors de la residència passaran a oferir el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) als usuaris del centre dia que ha de tancar. 

Comentarios
Multimedia Diari