Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les tres depuradores a la conca del Sénia garanteixen el sanejament a 20.000 habitants del Montsià

El pla de gestió contempla per al període 2016-21 una inversió d'1,6 MEUR per a la millora de la depuradora d'Ulldecona

ACN

Whatsapp
La depuradora d'Alcanar, al Montsià FOTO: ACN

La depuradora d'Alcanar, al Montsià FOTO: ACN

La conca del riu de la Sénia disposa actualment de 3 depuradores que tracten un cabal d'aigües residuals de 3.000 m3/dia, cosa que representa el sanejament a 20.000 habitants del Montsià. Per tant, les depuradores actives sanegen les aigües residuals del 98% de la població de la comarca, segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquests sistemes de sanejament, actualment gestionats pel Consell Comarcal del Montsià, són els d'Alcanar, la Sénia i Ulldecona, i van posar-se en servei l'any 1992. El pla de gestió, actualment a informació pública, contempla per al període 2016-21 la remodelació de la depuradora d'Ulldecona, amb un pressupost estimat d'1,6 MEUR.

Els sistemes de sanejament d'Alcanar i Ulldecona són llacunatges, mentre que el de la Sénia disposa d'un tractament biològic convencional, el qual es va ampliar l'any 2008.

Bona qualitat de l'aigua però pocs peixos

En general, l'estat de la massa d'aigua del riu de la Sénia, des d'Ulldecona fins al mar, és bo. En aquest sentit, i segons detalla l'ACA, mostra un bon estat fisicoquímic, amb valors baixos d'amoni i nutrients al medi, i sense la presència de contaminants específics ni substàncies prioritàries. La qualitat biològica també és bona. Tan sols la qualitat en la població de peixos és limitada, ja que no es troben les densitats desitjades, però es desconeix si és fruit de la temporalitat del flux d'aigua en el riu o de l'activitat i pressió humana.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También