Les urgències de la Clínica Terres de l’Ebre, les més ben valorades

19 mayo 2017 17:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El servei d’urgències hospitalàries de la Clínica Terres de l’Ebre, de la qual és titular l’Ajuntament de Tortosa, és el més ben valorat pels seus usuaris en relació al conjunt de centres sanitaris del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i ocupa el cinquè lloc en el rànquing de Catalunya, d’acord amb l’última enquesta realitzada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) per conèixer la satisfacció dels usuaris de l’atenció urgent hospitalària en els 56 centres sanitaris que li presten serveis.

Entre els aspectes més ben valorats de l’atenció d’urgències de la Clínica Terres de l’Ebre, destaca el temps d’espera per a l’atenció, el confort i condicions de l’espai i l’organització del servei. La nota global obtinguda pel centre tortosí és d’un 8, la més alta dels nou hospitals de la demarcació i mig punt superior a la mitjana catalana.

Aquesta és la cinquena edició de l’estudi d’Atenció Urgent Hospitalària que promou el Servei Català de la Salut per conèixer l’opinió sobre la qualitat dels serveis rebuts i mesurar el grau de satisfacció i de fidelitat dels assegurats. La satisfacció del servei rebut s’analitza des de la consideració de l’existència d’un conjunt de variables com l’accessibilitat dels serveis, el tracte dels professionals, la informació, els elements de confort i la naturalesa organitzativa de l’entitat prestadora del servei. En cada centre sanitari s’han passat un mínim de 80 enquestes.

En el cas de la Clínica Terres de l’Ebre, els usuaris que han escollit el seu servei d’urgències per ser atesos han valorat positivament la proximitat del centre i la rapidesa de l’atenció. Els ítems consultats considerats referents, que segons destaca l’Ajuntament de Tortosa se situen molt per sobre de la valoració mitjana de la resta de centres sanitaris del país, són la comoditat de la sala d’espera, el temps d’espera per veure el metge, les condicions del lloc on ha estat atès, la comoditat de la llitera, l’organització del servei d’urgències i el temps total de l’atenció.

Entre altres serveis (com el d’atenció a les mútues), la Clínica ofereix el servei d’hospitalització d’aguts, acreditat pel Departament de Salut. L’Ajuntament de Tortosa és el titular del centre ubicat a Ferreries des de 2013, a través de la societat mercantil Tortosa Salut SL.

La Clínica disposa de 38 llits i dues incubadores; tres quiròfans; dues sales de parts; set boxs d’urgències i una sala de triatge; serveis de diagnòstic per la imatge, laboratori d’anàlisis clíniques i rehabilitació, entre altres serveis.

Comentarios
Multimedia Diari