L'escamarlà, protagonista de la cuina rapitenca aquest mes d'abril

El municipi ofereix tres escapades enogastronòmiques per gaudir de la cuina local i descobrirel territori

19 mayo 2017 19:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Escamarlans saltejats amb fideus de calamars i carxofes;all i pebre d’escrita i escamarlans; o canelons d’escamarlans i rom salvatge. Són només algunes de les receptes que van poder degustar ahir centenars de rapitencs i visitants, en el Vermut de l’Escamarlà. Aquesta iniciativa gastronòmica va servir per donar el tret de sortida a les Jornades de l’Escamarlà del municipi, que s’allargaran fins al 24 d’abril i en les quals 14 restaurants del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita-Delta de l’Ebre oferiran menús amb aquest crustaci com a protagonista, amb preus que van dels 33 als 39 euros.

Per a qui vulgui visitar el municipi mariner per degustar aquests menús especials, des de l’àrea de Turisme s’ofereixen tres escapades enograstronòmiques durant el mes d’abril. La Ruta de la Mar de l’Ebre, la Ruta de les llacunes i la Ruta de les muscleres proposen diferents experiències perquè els visitants puguin conèixer el territori, els seus productes i la seva cuina.

A més del menú, s’hi inclouen activitats com recorreguts en bicicleta per les llacunes del delta de l’Ebre, una degustació de musclos i ostres en una musclera enmig de la badia dels Alfacs o la visita al Museu de la Mar de l’Ebre, i amb una nit d’hotel i esmorzar opcional.

Segons explica al Diari la regidora de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, Rosa Anglès, aquestes escapades s’han inclòs dins de la plataforma Saborea España, de la qual forma part el municipi, i s’afegeixen a les més de 300 activitats programades que s’ofereixen a través de l’Estació Nàutica.

A més d’aquestes jornades, la promoció de la rica gastronomia rapitenca continua amb diverses iniciatives. Els dies 15, 16 i 17 d’abril, el Col·lectiu de Cuina de Sant Carles de la Ràpita representarà la gastronomia catalana en el marc de l’espai B-Delicius, de la fira de turisme de Catalunya B-Travel. «També estarem presents al Mercat de Mercats i al Fòrum Gastronòmic de Barcelona», explica Rosa Anglès.

Comentarios
Multimedia Diari