L’escriptora Maria Climent rep el Premi Amposta 2019

Els representants dels mitjans de comunicació locals li han atorgat
 el reconeixement després de l’èxit de la seva òpera prima ‘Gina’

26 febrero 2020 11:30 | Actualizado a 27 febrero 2020 12:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ampostina Maria Climent Huguet ha estat guardonada amb el Premi Amposta 2019. Un reconeixement que li ha estat atorgat per l’èxit obtingut amb la seva òpera prima ‘Gina’, una novel·la carregada d’humor que ens apropa a la història d’una jove diagnosticada d’esclerosi múltiple que s’ha d’enfrontar a la malaltia mentre pren decisions vitals.

Tot i que anteriorment ja havia publicat els seus relats al digital de cultura Catorze.cat, on col·labora de forma setmanal, Maria Climent va aterrar de forma oficial a les llibreries d’arreu de Catalunya l’octubre del 2019, quan L’Altra Editorial editava la seva obra en català, per, un temps després, sortir també en castellà per Alfaguara. La primera novel·la de Climent ha esdevingut un dels títols de ficció més venuts a tot el país, el que li ha portat a concedir nombroses entrevistes i reportatges a mitjans de comunicació tant territorials com nacionals. Nascuda l’any 1985 a Amposta, Maria Climent és traductora de professió i té la seva pròpia empresa de serveis de social media i generació de continguts.

El Premi Amposta és un reconeixement que atorguen de forma anual els mitjans de comunicació amb presència física a la capital del Montsià, que vol reconèixer a les persones i entitats que durant l’any anterior han treballat per tenir una projecció destacada i portar arreu el nom de la ciutat.

Accèssit per a Keila

D’altra banda, el jurat va decidir atorgar l’accèssit del Premi Amposta 2019 a la cantant Keila Garcia Pitarch, una altra jove ampostina que va causar un important ressò al seu pas pel programa televisiu La Voz, on va interpretar en veu i violoncel el tema ‘Lost on you’, d’LP. Keila Garcia ha estudiat violoncel i també toca la guitarra i l’ukelele de forma totalment autodidàctica.

L’acte d’entrega dels Premis Amposta 2019 serà el pròxim 27 de març a les 21 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari