L'executiva intercomarcal d'UDC a l'Ebre aprova la seva dissolució

La majoria de membres de la direcció territorial deixen el partit i passen a la plataforma Hereus d'Unió 1931

19 mayo 2017 22:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El fins ara president de l’executiva Intercomarcal de les Terres de l’Ebre d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Joan Josep Malràs, va anunciar ahir la dissolució d’aquest òrgan de govern territorial i l’abandó del partit de la majoria dels seus membres. En la compareixença acompanyaven a l’alcalde de Prat de Comte altres càrrecs fins ara d’Unió, com l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, o regidors d’Amposta i Roquetes.

La decisió es va prendre per àmplia majoria en una reunió el dimarts passat al vespre. Un dels únics dos membres que hi va votar en contra ve ser l’exregidor de Tortosa Joan Caballol.

Segons va detallar Malràs, el malestar de la intercomarcal amb la direcció del partit venia de lluny, fruit de la «falta de diàleg», la «deixadesa» i el «menyspreu» al «principi de subsidiarietat» de la direcció territorial. Però tot va prendre un nou camí després de la consulta interna, amb una pregunta que «era molt ambigua i no reflectia el sentir de moltes persones en el si d’Unió», segons detallà l’alcalde de Prat de Comte, tot recordant que el no es va imposar a l’Ebre amb més d’un 75 per cent dels vots.

Així, els fins ara cítrics d’UDC a les Terres de l’Ebre van assegurar ahir que no reconeixen l’actual direcció del partit com a representant del sentir de la majoria del partit, «ni en els objectius polítics de defensar una via autonomista per a Catalunya ni per les formes de presa de decisions», afirmen en un comunicat. Així, van mostrar el seu suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del pròxim 27 de setembre i donen suport a l’estratègia de president Artur Mas.

Segons van anunciar, aquesta mateixa setmana abandonaran el partit de forma massiva i s’integraran a la plataforma Hereus d’Unió 1931. «No volem deixar orfes els militants que senten la ideologia democràta-cristiana», afirmà Malràs, i per això els conviden a integrar-se també en aquesta plataforma, pas previ per a la refundació d’Unió en un nou partit polític. Així, asseguren que ja comptarien amb el suport d’un centenar de militants, dels 160 que tenen dret a vot al territori.

Segons anuncià Malràs, en els propers dies també es dissoldran agrupacions comarcals i locals d’Unió Democràtica a les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari