L’experiència de formar part de l’Institut de Tecnificació

El centre aposta per una educació participativa i amb una atenció individualitzada

22 mayo 2020 10:00 | Actualizado a 31 mayo 2020 13:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut de Tecnificació d’Amposta vol ser un centre innovador, que basi la seua força en l’esport, l’equip i la solidaritat, tot convertint-se en un centre acollidor i inclusiu, capaç d’atendre amb qualitat tot l’alumnat tot donant resposta a les seues necessitats educatives i d’estils d’aprenentatge. La visió del centre és la de ser un on l’alumnat pugui gaudir d’una experiència emocional positiva que els permeti créixer i aprendre en un context afavoridor pel seu desenvolupament com a persones i ciutadans, en col·laboració amb les famílies.

A més d’ESO i Batxillerat, l’Institut de Tecnificació d’Amposta ofereix el Cicle Formatiu d’Esports de Grau Mitjà de conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural; el Cicle Formatiu de Grau Superior d’ensenyament i animació socioesportiva; el grau mitjà de tècnic esportiu en salvament i socorrisme, i el de tècnic esportiu en futbol.

Els valors que inspiren la tasca del centre són el respecte a la diversitat cultural i de les persones, a l’entorn i al medi ambient, així com el foment de la convivència basada en el diàleg i la pluralitat, la tolerància i la igualtat. En definitiva, la voluntat d'integració i inclusió com a valors que faciliten el respecte a totes les persones i la seua educació independentment del seu origen social, cultural, llengua, sexe, capacitat. El centre fomenta especialment l’esforç a través de l’esport, la responsabilitat, el treball ben fet i en equip, la curiositat i el sentit crític.

El centre aconsegueix que l’alumnat tingui una bona competència plurilingüe i plurisocial per fer-lo un ciutadà integrat i competent en tots els aspectes lingüístics, socials i culturals. Així, una de les prioritats de l’institut són les sortides i activitats per potenciar la dimensió lingüísticocultural dels alumnes i, per exemple i entre d’altres iniciatives, es porta a terme un viatge anual a Anglaterra. Com a pilar bàsic en la formació dels seus alumnes de cicles professionals, destaquen també les pràctiques portades a terme en empreses de tot el territori, fet que reforça la seua trajectòria per adquirir una bona competència professional fora de les aules.

“La direcció del segle XXI requereix un model de lideratge distribuït, clarament orientat a garantir la implicació del professorat i de la comunitat escolar en els reptes de millora del centre”, expliquen des de l’Institut de Tecnificació. “Són temps d’organitzacions que aprenen, on l’acció d’educar és una responsabilitat compartida i fruit d’un aprenentatge col·lectiu”.

Així, sense dubte un dels principals valors de l’Institut de Tecnificació és la seua atenció individualitzada, per a cadascun dels seus alumnes. Per això, l’acció tutorial del centre té com a principal objectiu promoure la integració de l’alumnat en el seu grup i aconseguir implicar-lo en la participació a les diferents activitats de centre, orientant en tot moment l’alumne en els aspectes personals i professionals. Per al centre, cal potenciar una educació personalitzada i que tingui en compte les necessitats de cada alumne, i és per això que es porta a terme una destacada tasca de comunicació entre tutors, famílies i entre aquestes i la resta del professorat del grup.

Per portar a terme aquesta comunicació, és imprescindible la participació de tota la comunitat educativa en els processos de gestió i funcionament. El professorat, l'alumnat, les famílies i el personal no docent han de tenir permanentment oberts els canals de participació per col·laborar-hi i fer del centre un espai de trobada efectiva, de comunicació i de participació, tant mitjançant els òrgans prevists per la llei (reunions de claustre, delegats, consell escolar...) com d'altres circumstàncies que puguin requerir la participació general. La família és ben present i participa de l’educació dels fills.

Ara, aviat començarà el repte d’iniciar un nou curs. L’Institut de Tecnificació ja està preparat i entusiasmat per arrencar!

Dates de preinscripció telemàtica  i matrícula amb cita prèvia (977 707 849)

CAFEMN:

* Preinscripció del 2 al 8 de juny

* Matrícula de l’1 al 7 de setembre

EAS:

* Preinscripció del 10 al 17 de juny

* Matrícula de l’1 al 7 de setembre

http://www.itecnificacio.cat/

Comentarios
Multimedia Diari