L’experiència de la guerra al camp d’aviació de la Sénia

L’Ajuntament de la Sénia vol incorporar una sirena i un simulador de vols per complementar la seva oferta de turisme històric

24 septiembre 2018 09:21 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Sénia treballa per diversificar la seva economia i el turisme és un dels principals sectors a desenvolupar, amb el Parc Natural dels Ports i el Camp d’Aviació de la Guerra Civil com a dos dels seus majors actius. 

Ahir, dissabte, va tenir lloc la Vuitena Diada Commemorativa del Camp d’Aviació, en què els assistents van poder conèixer de primera mà les instal·lacions recuperades d’aquesta infraestructura bàsica per a l’esdevenir de la guerra, que va estar en mans dels dos bàndols (construït per l’exèrcit republicà i ocupat posteriorment per la Legió Còndor alemanya), i alguns dels models d’avions que hi van tenir la seva base temporalment. 

«El turista, més que una visita, el que vol són experiències i en això estem treballant», explica al Diari l’alcalde de la Sénia, Joan Moisès. 
Així, l’Ajuntament del municipi del Montsià espera l’obertura de noves convocatòries d’ajuts per tal d’incorporar una sirena al Camp d’Aviació, per emular com eren els instants abans dels bombardejos, així com un simulador de vols al Centre d’Interpretació de l’Aviació Històrica. 
Durant la jornada d’ahir, els centenars d’assistents van poder gaudir de visites guiades, així com exposicions de material militar, recreacions a càrrec del grup de figurants Ejército del Ebro, l’observació del vol d’avions i una visita comentada a les Coves de Martí, el que va ser edifici de comandament de la Quarta Esquadra de Caça durant el conflicte bèl·lic. 

Trail Zone
També amb vocació d’impulsar el turisme al municipi, en aquest cas esportiu i de natura, ahir a la tarda es va presentar a la Sénia la iniciativa Trail Zone Els Ports-Tinença. Es tracta d’una eina de dinamització turística, basada en les noves tecnologies, que ajuda als amants de l’esport a la muntanya a organitzar fàcilment els seus entrenaments, escapades actives o vacances. Disponible en quatre idiomes, ofereix diferents circuits i rutes trail i BTT que es poden fer al territori. 

Comentarios
Multimedia Diari