L'exposició itinerant 'El desig de creure' arriba a Amposta

La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura i estarà a Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre a partir de demà dissabte 3 de març

02 marzo 2018 10:50 | Actualizado a 02 marzo 2018 20:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Demà dissabte, 3 de març a les 19 hores, s’inaugura a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, a Amposta, l’exposició col·lectiva “El desig de creure”.

La mostra reuneix el treball de set artistes que recorren als recursos de la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també de la tecnologia i la ciència.

L’exposició analitza les circumstàncies que rodegen la producció d’il·lusions en relació amb la percepció de la realitat i se centra en el paper que hi juga la predisposició de l’espectador a creure en uns fets que contradiuen les lleis de la física, la química i l’òptica.

Assistiran a la inauguració l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs; la regidora d’Ensenyament i Cultura d’Amposta, Inés Martí; el director dels serveis territorials de Terres de l’Ebre del Departament de Cultura, Ferran Bladé; la directora del Centre d’Art Lo Pati, Aida Boix; i la comissària de l’exposició, Cèlia del Diego.

L’exposició reuneix les obres de Lúa Coderch, Enric Farrés Duran, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i João Onofre.

Artistes i peces

  • Lúa Coderch amb S/T [Un pensament cegat per la il·lusió], 2015; Wishful thinking, 2015; Paràbola, 2012 i Paràbola [Trileros], 2014.
  • Christian Jankowski amb Telemística, 1999; My Life as a Dove, 1996; Director Poodle, 1998 i Flock, 2002.
  • Enric Farrés Duran amb El temps és or, 2015.
  • Júlia Montilla amb Suports vivents per la fabricació d’un mite, 2013; La construcció d’una aparició, 2013.
  • Dani Montlleó amb Tot el poder de l’univers a les teves mans, 2015.
  • João Onofre amb Levitation in the studio, 2002-2007 i Ghost, 2009-2012.
  • Jordi Ferreiro amb Quan el museu tanca les portes, 2015.
Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura

L’exposició es podrà veure a Amposta fins el 29 d’abril i el mes de maig visitarà el Centre d’Art Maristany de Sant Cugat. Properament, el Departament de Cultura presentarà l’exposició “Un món paral·lel” a l’Espai d’art i creació Can Manyé, d’Alella. Paral·lelament, continua en curs l’exposició “Plou, neva, pinta” al Museu d’Art de Sabadell.

 

Comentarios
Multimedia Diari