L’hospital Verge de la Cinta incorpora una infermera per facilitar les vacunacions de la grip

Procedent de l'atenció primària de l'ICS

09 noviembre 2018 12:06 | Actualizado a 17 noviembre 2018 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha incorporat una infermera d’atenció primària, per dur a terme la vacunació de la grip els usuaris que acudeixin a visites de consultes externes i amb el consell previ del professional mèdic que els atengui. D’aquesta manera, des de l’Institut Català de la Salut (ICS) Ebre s’aposta per coordinar els diferents àmbits assistencials per tal d’augmentar la cobertura vacunal en persones amb problemes de salut i de risc que segueixen un control hospitalari de les seves malalties. 

Aquesta mesura està en marxa des del passat 7 de novembre i es durà a terme durant tot el calendari de vacunació de la grip. I és que aquesta vacuna es considera fonamental per evitar complicacions de la grip en les persones amb patologies de base, «que es tradueixen en descompensacions, ingressos hospitalaris i morts», segons detallen des de la Gerència territorial de l’ICS.

Entre els objectius de la campanya de vacunació 2018-2019 hi ha millorar la cobertura en persones majors de 60 anys (per apropar-se al 60 per cent) i en persones amb problemes de salut de risc, també en dones embarassades (per arribar al 40 per cent), en professionals sanitaris (l’objectiu és també apropar-se al 40 per cent) i en definitiva, millorar els indicadors en vacunació. 

Pel que fa a les persones menors de 60 anys que presenten un risc alt de complicacions derivades de la grip, hi ha els infants a partir de 6 mesos i els adults amb malalties cròniques cardiovasculars, neurològiques i respiratòries; o els que tinguin malalties com la diabetis mellitus, malalties cardíaques cròniques o obesitat mòrbida. En els grups de risc hi ha també les persones afectades per malalties hepàtiques cròniques, pulmonars cròniques, immunodepressió o Síndrome de Down, entre d’altres. 

La campanya de vacunació contra la grip també s’adreça als cuidadors, a les persones internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris i a professionals com ara policies, bombers, personal de protecció civil, d’emergències sanitàries i d’institucions penitenciàries, entre d’altres.

El Departament de Salut ha adquirit més d’1.200.000 dosis de vacunes que ja estan disponibles als CAP, amb l’objectiu de prevenir la grip i evitar les complicacions i la mortalitat associada a aquesta malaltia. El període òptim de vacunació és fins al 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic, que se situa als 110,7 casos per 100.000 habitants. 

Comentarios
Multimedia Diari