L’hospital Verge de la Cinta s’allibera de serveis

El pla de contingència, en marxa des d’aquest dijous, concentra bona part dels recursos del centre en atendre els casos més greus de Covid-19

28 marzo 2020 09:50 | Actualizado a 28 marzo 2020 18:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ja aplica, des d’ahir, el pla de contingència per fer front a la crisi pel coronavirus i que suposa una important reorganització de tots els serveis hospitalaris i d’atenció primària al territori. L’activitat de ginecologia, obstetrícia i pediatria de l’Hospital Verge de la Cinta es realitza a la Clínica Terres de l’Ebre, després d’haver-hi traslladat els professionals i l’equip necessari, i haver ampliat les sales de part.

Ahir ja es van dur a terme els primers parts. Al centre també hi ha definits dos circuits per tal de separar en tot moment les persones amb sospita de Covid-19 de la resta. 

A la Clínica Terres de l’Ebre ja es venien fent parts i ara el que es fa amb el material i l’equip de l’Hospital Verge de la Cinta és reforçar l’equipament existent, per fer front a l’ increment de l’activitat.

També hi ha instal·lats al centre els ingressats de l’àrea de pediatria i s’hi ha traslladat la unitat de neonats.

La Clínica Terres de l’Ebre ha estat posada a disposició del Departament de Salut per part de l’Ajuntament de Tortosa, que n’és el titular. El Consistori ha fet un balanç positiu de com s’ha desenvolupat el trasllat i la posada en marxa dels nous serveis, que seran temporals.

La redistribució dels serveis hospitalaris, que inclou també que l’atenció urgent de trauma s’atén a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, permet a l’Hospital Verge de la Cinta concentrar els seus esforços i efectius, en bona mesura, en l’atenció als malalts més greus de Covid-19. Segons dades del Departament de Salut, ahir hi havia 24 hospitalitzats per coronavirus al territori, la majoria al Verge de la Cinta, on hi ha també els 8 ingressats a l’UCI, en estat més greu.

L’Hospital Comarcal d’Amposta, el Comarcal de Móra d’Ebre i el de la Santa Creu de Jesús també atenen casos menys greus de Covid-19, en el cas de Jesús amb especial atenció a les persones de més edat.

Atenció primària

Pel que fa a l’atenció primària, el primer dia d’aplicació del pla de contingència també es va desenvolupar sense incidències remarcables, segons la Regió Sanitària de les Terresde l’Ebre. 

El Departament de Salut va detallar l’estat en què quedaven els principals centres d’atenció primària, amb els serveis dels que romanien oberts i els que es tancaven. Pel que fa als tancats,  només es realitzen visites amb cita programada telefònicament.

Així, els usuaris  han de trucar al telèfon del seu respectiu CAP per poder ser atesos. Aquest és el cas, per exemple, dels centres d’atenció primària d’Alcanar, Santa Bàrbara, la Sénia, el Perelló, l’Ampolla, Camarles, Sant Jaume, Horta de Sant Joan, Batea, o Móra d‘Ebre, entre d’altres.

Pel que fa a pedriatria, a partir del dilluns 30 de març hi haurà  alguns CAP que centralitzen l’activitat de la seva zona, com és el cas del de Móra d’Ebre per a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta,  o el d’Alcanar,  per a aquest municipi i Sant Carles de las Ràpita. L’objectiu és separar el màxim possible l’atenció als nens i nenes dels adults.  

Aquesta mesura ja està en marxa per exemple en d’altres zones com és el cas de la ciutat de Tortosa, que de forma temporal té derivada la pediatria de primària al CAP de Roquetes. 

Comentarios
Multimedia Diari