Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’hotel Bon Repòs de l'Ametlla de Mar serà Bé Cultural d’Interès Local

D’aquesta forma es podrà evitar el seu enderrocament, com el de les Escoles Velles. L’Ajuntament està interessat a reobrir l’hotel

M. Pallás

Whatsapp
Imatge de l’hotel Bon Repòs a l’Ametlla de Mar.  FOTO: Joan Revillas

Imatge de l’hotel Bon Repòs a l’Ametlla de Mar. FOTO: Joan Revillas

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha iniciat els tràmits perquè l’edifici de l’hotel Bon Repòs forme part del catàleg local de béns culturals d’interès. Això permetria donar un valor afegit a l’hotel, tot reconeixent els seus valors patrimonials, i suposaria evitar que s’enderroqués en el futur.

L’alcalde Jordi Gaseni ha explicat que ara els propietaris podran aportar les seues opinions al respecte, però que el BCIL no els limitarà a poder fer una activitat comercial.

«Hem iniciat la tramitació perquè la propietat puga fer les seues aportacions i al·legacions, però la intenció de l’Ajuntament és poder declarar l’hotel amb aquest distintiu perquè té un valor per al nostre poble. Estem parlant de la zona més antiga de l’edifici». 

Reobrir l’hotel
Gaseni ha afirmat que l’Ajuntament està molt interessat en què els propietaris tornen a obrir l’hotel perquè permetrà crear noves places d’allotjament al municipi caler.

L’alcalde reconeix que aquesta figura de protecció es vol declarar per evitar enderrocs d’edificis històrics com el de les Escoles Velles.

«Hem d’arribar a temps en allò que moltes vegades ens penedim que no s’haja fet abans. Si les Escoles Velles s’haguessen declarat en el seu moment Bé Cultural d’Interès Local avui en dia tindríem un espai cultural, per exemple», ha declarat l’alcalde de l’Ametlla.

Temas

Comentarios

Lea También