Ebre Ascó

Liciten la nova rotonda de la C-12 a Ascó

L’obra es licita per un import d’1,5 milions i s’iniciarà el setembre vinent, finançada per la Generalitat i l’Ajuntament d’Ascó

REDACCIÓ

Whatsapp
Visita a la zona d'actuació. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

Visita a la zona d'actuació. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, juntament amb l’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, van visitar ahir l’encreuament de la carretera C-12 (Eix de l’Ebre) amb la C-12b, a l’accés a la població, on el Departament de Territori i Sostenibilitat construirà una nova rotonda.

La visita va coincidir amb l’inici de la licitació de les obres per part de l’administració catalana, que permetran millorar l’accessibilitat cap a un sector industrial i afavorir la seguretat viària i la mobilitat en aquest àmbit.

L’obra, que es licita per un import d’1,5 milions d’euros, serà finançada en un 61 per cent per l’Ajuntament d’Ascó i en un 39 per cent per la Generalitat, segons han detallat des de Territori.

Els treballs consistiran en la construcció d’una rotonda de 80 metres de diàmetre exterior que permeti reordenar els moviments dels diversos accessos de l’entorn. Aquesta rotonda es construirà en l’eix del tronc de la C-12 i substituirà l’actual giratori, excèntric a la carretera.

Les obres, que tindran un termini d’execució de cinc mesos, constaran de diferents tasques: els treballs previs, amb desviaments de serveis i moviments de terres; renovació de ferms i paciments; sistemes de drenatge, enllumenat, energia elèctrica i xarxa de telecomunicacions; formació d’estructures i murs; mesures d’integració en l’entorn, xarxa de reg i elements de senyalització, abalisament i barreres de seguretat.

Comentarios

Lea También