L’illa de Buda s’obre als visitants amb la Romeria de Sant Pere

Aquest diumenge tindrà lloc la romeria en un paratge que només es pot visitar en contades ocasions

06 julio 2018 10:00 | Actualizado a 06 julio 2018 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest diumenge Sant Jaume d’Enveja realitzarà la seua tradicional romeria en motiu de Sant Pere fins l’Illa de Buda.

Pels volts de Sant Pere, s’organitza des de principis de l’any 2.000 una romeria que arrenca a Sant Jaume d’Enveja i es desplaça fins l’Illa de Buda. Una de les millors formes d’arribar-hi és fent la Ruta de l’Angula, un passeig d’una hora i mitja seguint l’antic camí de sirga i refent el periple final de les angules en el seu viatge riu amunt. 

La ruta surt des del sifó de Buda (Pas de Barca) i voreja el riu fins l’Illa de Buda. La sortida de la caminada popular està prevista a les 10 hores, i cal inscripció. La caminada és una experiència magnífica que permet conéixer els antics camins fluvials i el cor de l’Illa de Buda. A la petita ermita de Sant Pere ja a l’interior de l’illa culmina la romeria amb una missa (12 hores) i una menjada de germanor.

Recordar el passat

L’esdeveniment és una ocasió ideal per conèixer l’Illa de Buda i el seu entorn. L’Illa de Buda, al cor del Delta de l’Ebre, té el pas restringit. De fet, una part és de propietat privada i pertany a la mateixa família des de l’any 1924. Per això, una bona ocasió per visitar aquest indret natural tan valuós és durant la Romeria en honor a Sant Pere, que es porta a terme a principis de juliol. Aficionats als cavalls de totes les Terres de l’Ebre acampen a l’illa de Migjorn la nit anterior i l’ambient que es crea és ben especial.

«Antigament se celebrava a Buda unes festes majors per Sant Pere i des de fa uns vint anys hem recuperat la romeria, després de les obres que vam fer juntament amb el Parc Natural a la capella. Amb l’esdeveniment recordem els antics colons que treballaven el cultiu de l’arròs», explica l’alcalde de Sant Jaume, Joan Castor Gonell. 

Comentarios
Multimedia Diari