Llum i color a Deltebre amb la gran rua de Carnaval

El municipi viu un intens cap de setmana de celebració, amb una espectacular rua que reuneix més d’un miler de participants

17 febrero 2020 11:00 | Actualizado a 18 febrero 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un mes de gener molt difícil per al Delta de l’Ebre i per a Deltebre amb els terribles danys que va causar el temporal Glòria, per fi arriben uns dies d’alegria. I és que el mes de febrer, a Deltebre, és sinònim de Carnaval. Des de fa uns anys, el municipi viu intensament aquestes dates i s’ha convertit en un referent a la demarcació.

«És sinònim de llum i de color pels carrers del nostre municipi amb un esdeveniment que aglutina a més d’un miler de persones i que permet projectar la nostra marca arreu del territori. Per aquest motiu, i a banda de la iniciativa del propi equip de govern, deixeu-me felicitar a la Comissió de Festes i a totes les entitats i persones voluntàries que han consolidat el Carnaval com un esdeveniment multitudinari», diu l’alcalde Lluís Soler, en la presentació del programa d’aquest cap de setmana de Carnaval.

Els actes van arrencar divendres amb un taller de màscares infantils. El plat fort d’aquest dia va ser la Pijamada Party, una de les novetats d’aquest any que han organitzat els quintos i quintes del 2000.

Però sense dubte la gran cita del Carnaval de Deltebre és la rua que es va celebrar pels carrers del municipi ahir dissabte per la tarda, cita que ha esdevingut l’estrella del programa d’actes. I és que va aplegar fins a més de 1.000 participants i 25 comparses que han treballat durant mesos per elaborar les millors disfresses. Igual com en l’any anterior, els premis de la rua estan distribuïts en 6 categories: el 1r premi, la millor carrossa, la millor disfressa, la més «xaladora», la millor coreografia i la més original. A la nit, la festa va seguir amb el Carnaval Jove «Gotham» a la discoteca MUUM.

Així, es van veure des de grups de Queen i Freddy Mercury, fins a altres estrelles del rock com Madonna, passant per Barrio Sésamo o elements característics i divertits d’aquesta època de l’any com els calçots. Any rere any, el Carnaval de Deltebre posa en relleu la implicació del teixit associatiu de la ciutat, que treballa durant mesos perquè les disfresses i els actes siguen un èxit.

La programació es complementa avui diumenge amb el concurs de disfresses canines, que arriba a la 5a edició de la mà de l’associació DeltaRescat, mentre que a la tarda serà el torn dels xiquets i xiquetes amb el Carnaval Infantil.A més a més, per omplir la panxa abans o després de la festa i gaudir encara més d’aquest cap de setmana, un total de 15 restaurants del municipi ofereixen diferents menús gastronòmics que oscil·len entre els 15 i els 40 euros i que es poden degustar fins aquesta nit.

Comentarios
Multimedia Diari