Llum verda ambiental a la nova carretera de Riba-roja

Els consistoris d'Almatret, la Granja d'Escarp i Riba-roja d'Ebre han consensuat un traçat de 27,1 quilòmetres

19 mayo 2017 15:31 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat la declaració d’impacte ambiental de la carretera que ha d’unir Riba-roja d’Ebre, a la Ribera d’Ebre, amb Almatret i la Granja d’Escarp, a la comarca del Segrià. Amb aquest pas, el pla per construir la via pot tirar endavant i continuar amb la licitació de la redacció executiva del projecte. Els tres consistoris han consensuat un traçat que tindrà 27,1 quilòmetres, la construcció del qual suposarà una inversió estimada de 40 milions d’euros. La nova carretera, històricament reivindicada pel territori, unirà els municipis a l’A-2 i l’AP-2, i permetrà connectar-los més directament, escurçar trajectes, millorar les condicions en la conducció i dotar Almatret d’una altra sortida, ja que només està comunicat per l’LV-7046.

Els alcaldes de Riba-roja, Almatret i la Granja d’Escarp, Antonio Suárez, David Romaní i Manel Solé, han reimpulsat en els darrers anys el projecte. Es tracta d’una via de 8 metres d’amplada formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres, amb un recorregut que presenta un pendent màxim del 7% i que s’inicia al pont sobre l’Ebre de Riba-roja i finalitza en una rotonda de l’LP-7041 que dona entrada a la Granja d’Escarp.

Antonio Suárez ha destacat que «la via ofereix una nova comunicació cap al nord-est i suposa un important revulsiu des del punt de vista econòmic», i és que «suposarà una solució a la manca de comunicacions viàries que pateix el municipi i que el situa en un cul de sac».

Des de l’any 1997 hi ha un pont sobre l’Ebre a Riba-roja i que està unit a un camí de terra. La infraestructura formava part del Pla d’Evacuació Nuclear de Tarragona (PENTA) i es va construir per enllaçar el poble amb una carretera que havia de suposar una sortida cap al nord en cas d’accident nuclear. Però fa pràcticament 20 anys que el pont no porta enlloc i que la comunicació entre Riba-roja i la Granja d’Escarp es fa per la C-12 (eix de l’Ebre) fins a Maials, i per la carretera C-45 de Maials a Seròs. A partir de Maials, l’LV-7046 permet accedir a Almatret, i a partir de Seròs, l’LP-7041 connecta amb la Granja d’Escarp. En total, un itinerari que suma prop de 50 km.

Comentarios
Multimedia Diari