Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Llum verda d'Urbanisme per construir un nou celler a Gandesa a la zona del Coll del Moro

Les noves instal·lacions vitivinícoles tindran capacitat per a la producció d'un milió de quilos de vi cada any

ACN

Whatsapp

La comissió territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre ha aprovat definitivament aquest dijous el projecte per construir, a Gandesa, un celler d'elaboració, embotellat i criança de vins. Tindrà una capacitat per produir un milió de quilos de vi anuals i l'impulsa l'empresa Exportiberia Trading. La instal·lació tindrà 4.102 m2 de superfície construïda, repartida en soterrani, planta baixa i altell, i se situarà a l'extrem oest del terme municipal gandesà, al sud de la carretera N-420, a la zona del Coll del Moro, propera al poblat ibèric i al mirador de la Batalla de l'Ebre. Amb la futura posada en marxa d'aquest celler se segueix refermant l'actiu vinícola de la comarca.

El projecte preveu la construcció d'una planta soterrània, planta baixa i altell, que sumaran 4.102 m2 de superfície construïda. El soterrani es destinarà a sala de barriques, embotelladora, magatzem, producte acabat i comunicacions. La planta baixa es destinarà a l'elaboració, l'envelliment, tastos i serveis. Per últim, l'altell acollirà també part dels processos d'elaboració, administració i comunicacions.

Pel que fa a la tipologia que tindran aquestes construccions, es repartiran en un volum principal de forma rectangular, encastat en el terreny, d'uns 76 metres de llarg, 17 metres d'ample i 7 d'alçada, i un segon volum trapezoïdal semisoterrat. La coberta del volum principal serà inclinada, mentre que la del volum semisoterrat serà plana i enjardinada. Pel que fa a l'accés al celler, el projecte preveu habilitar un vial que connectarà directament amb l'antiga traça de la carretera N-420.

L'àmbit on s'ha aprovat la construcció del nou celler té una superfície de 14,68 hectàrees de sòl no urbanitzable i actualment acull terrenys agrícoles que es troben en desús en la seva major part. La topografia és abancalada ascendent.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También