Lo Pati enceta nova temporada amb una exposició sobre el temps real

D'entre les novetats d'enguany destaca una mostra de l'artista Mari Chordà i una sèrie de debats sobre la violència i l'extinció

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quants avions estan despegant a tot el món en aquest mateix moment? Quantes persones s’estan descarregant il·legalment una pel·lícula en aquest precís instant? «Real time. Art en temps real» és una exposició col·lectiva comissariada per Pau Waelder que explora l’ús del temps en l’art contemporani presentant una selecció d’obres en les quals el concepte de temps real és essencial. La mostra, que es va veure a l’Arts Santa Mònica, s’inaugura aquest divendres al vespre i servirà per encetar la programació del 2017 de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, a Amposta.

Un altre dels principals esdeveniments de calendari d’aquest 2017 serà l’exposició de la reconeguda artista ampostina Mari Chordà, amb obres a la Tate Gallery de Londres o al museu Reina Sofia de Madrid, prevista del 4 de novembre al 7 de gener de 2018. L’artista, de 74 anys, portarà a Lo Pati una projecte nou, inspirat en l’espiroqueta catalana (Spirosymplokos Deltaiberi), una bactèria descoberta per la biòloga Lynn Margulis a les Terres de l’Ebre. Amb aquesta base, Chordà explorarà la femeneïtat amb fotografia, escultura, performance, instal·lacions i vídeo.

«M’agrada la idea de gent gran que continua pensant i arriscant», ha valorat sobre la proposta realitzada a Chordà el director del centre, Vicent Fibla.

Una altra de les novetats d’aquest any rep el nom d’Extinciófest, un certamen previst entre el 21 i el 23 d’abril. Dirigit per l’escriptor i traductor ampostí Oriol Fuster, el projecte «vol generar expressió narrativa», en paraules de Fuster, amb xerrades i debats «partint de la idea que l’ésser humà pateix una regressió cap a la seua pitjor part, la més animal».

El proper 25 de març tindrà lloc una proposta divertida protagonitzada per un nino: la mona Micaela. Es tracta de ‘Micaela’s Silver Wedding’, les noces de plata de la mona Micaela que es va «casar» amb el Mono de l’Anís de Badalona. Hi haurà cercaviles, capgrossos, carrosses i una exposició d’ofrenes en el seu honor.

Enguany el centre d’art incorpora també Baladre, un programa anual de residències creatives, un altre dels pilars bàsics de Lo Pati.

Per una altra banda, durant l’any 2016, un total de 5.228 persones van passar pel centre, plenament consolidat, que també ha vist créixer els seus seguidors a les xarxes socials i a la pàgina web, arribant gairebé als 20.000 usuaris.

Comentarios
Multimedia Diari