Lo Sirgador: una experiència des del cor de l’Ebre

El llagut ofereix diverses rutes per descobrir la històrica façana fluvial de Tortosa, però també per gaudir de tastos i música en directe

27 julio 2021 07:42 | Actualizado a 30 julio 2021 05:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa viu de cara a l’Ebre, el mític riu que va donar nom a tota la península ibèrica. Una de les millor maneres de descobrir aquest riu mil·lenari és fer-ho des de dins. I és que la mateixa ciutat canvia des de les aigües del riu. Des de fa cinc anys, l’emblemàtic llagut Lo Sirgador recrea els antics llaguts i ofereix tot un seguit d’experiències tant per als que visiten Tortosa per primera vegada com per als mateixos ebrencs que volen veure la ciutat des d’un altre punt de vista.

El llagut manté una ruta regular per gaudir de la façana fluvial i històrica de Tortosa, des d’on es pot admirar la imponent Catedral, el Palau Episcopal i el Castell de la Suda. També es podran conèixer els diferents ponts de la ciutat des de sota, i així mateix el llagut s’apropa fins als boscos de ribera, als voltants de l’illa de la Xiquina, rics en vegetació i en aus. L’embarcador del llagut es troba al mateix costat del Mercat Municipal, un espai molt cèntric en la visita a la ciutat.

Les rutes a bord del Sirgador són una experiència única i apta per a tot tipus de públics. Els seus passejos són molt tranquils, sense marejos possibles. A més, s’ofereixen diverses rutes segons l’interès dels usuaris, en funció de la seua visita a la ciutat o de l’activitat que desitgen fer.

Així per exemple, el creuer clàssic d’una hora, es pot combinar amb una visita guiada a la Catedral de Tortosa. Durant el trajecte, els guies donen a conèixer també la història de Tortosa, ciutat bimil·lenària, i la importància que va tenir el transport fluvial en el seu esplendor econòmic.

Si a la delícia del tranquil i relaxant passeig per l’Ebre li sumem una espectacular posta de sol com les que tenen lloc a la ciutat, el moment es torna màgic, inoblidable. I és que una de les rutes es porta a terme durant la posta de sol, oferint també la degustació de cava i pastissets, el dolç típic de la ciutat. Aquest trajecte, a més, inclou veure un espai tan únic com l’illa dels Bous (sí, amb bous salvatges!).

I quina millor forma de fer el vermut que a bord del Sirgador? El llagut també ofereix la possibilitat de fer una ruta de 90 minuts fins a l’illa dels Bous a l’hora del vermut, tot gaudint de productes típics del territori amb un pica-pica.

En algunes ocasions, dintre del cicle “Lo Riu és Música”, s’hi ofereix música en directe al compàs de la remor de les aigües de l’Ebre coincidint també amb la posta de sol.

A més a més, també es poden fer celebracions a bord. Ja s’han fet diversos casaments, aniversaris, ets... amb trajectes a mida i serveis addicionals per a cada ocasió. Lo Sirgador treballa durant tot l’any els caps de setmana, i en temporada alta també en dies feiners.

Des de fa poc ofereix també lloguer de bicicletes amb combinació de transport per gaudir de la Via Verda de Valdezafan, que recorre les comarques del Matarranya, Terra Alta i Baix Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari