L'obertura de la plaça de l’Ajuntament de Tortosa enceta el debat sobre les façanes

L’alcalde anuncia que la plaça es remodelarà el 2018 i els veïns expressen la necessitat de millorar les façanes

28 mayo 2017 18:10 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tal i com ja es va anunciar el passat mes de gener, quan la plaça de l’Ajuntament de Tortosa va tancar-se al trànsit, i com està previst al Pla d’Actuació Municipal, el consistori tortosí remodelarà la plaça durant el 2018. Així ho ha confirmat al Diari l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. «L’any que ve es redactarà el projecte i s’executarà l’obra», ha afirmat.

L’alcalde explica que es va decidir amb els veïns i comerciants  de la zona anticipar el tancament de la plaça al trànsit «donat que ja portava dos mesos tallada amb la pista de gel». Efectivament, al llarg de l’any són moltes les activitats que se celebren en aquesta plaça i que ja la feien tancar de forma freqüent.

«S’ha demostrat que era una bona idea, i en fem una valoració molt positiva. Ara que fa bon temps ja tenim moltes iniciatives per celebrar-se a la plaça», explica Ferran Bel. 

Ara que la plaça està oberta als peatons, s’ha encetat entre la ciutadania un cert debat sobre la necessitat de millorar les façanes dels habitatges que envolten la plaça, que estan envellits i deslluïts. El grup Movem Tortosa també va presentar al darrer ple una proposta per crear una línia d’ajuts específica per impulsar la rehabilitació de les façanes entre els veïns.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, detalla que «fa unes setmanes vam parlar amb els veïns perquè estem buscant una modalitat per fer una col·laboració público-privada per arranjar aquestes façanes. Són molts propietaris i diferents comunitats, però. Estem treballant per treure una conclusió i fer aquest arranjament, que en tot cas s’hauria de fer abans de la remodelació de la plaça».

Per la seua banda, la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa expressa que des del primer moment han donat suport al tancament al trànsit d’aquesta plaça. «Però així no es pot quedar. Ara ha d’haver una segona part», expressa el president Josep Baubí. «Primer cal que es remodele per fer-la a un sol nivell, sense escalons. I després cal que la gent vulga viure a la plaça de l’Ajuntament, fer-la més atractiva. S’ha de parlar amb els propietaris dels edificis per rehabilitar les façanes. S’ha de buscar la fórmula o les ajudes convenients». El president valora que la plaça de l’Ajuntament ha de ser «la plaça Major de Tortosa: un lloc on fer activitats, festes, i que estiga pensada només per als peatons, per als ciutadans, en definitiva».

Un dels elements que limita aquestes activitats és la font que hi ha just al mig, de grans dimensions i que parteix la plaça en dos. «Respecte la font, entre els veïns hi ha diversitat d’opinions. Però si s’ha de fer una consulta es fa i es valora si es canvia de lloc».

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, apunta per la seua banda que «la font i l’aigua han de seguir d’alguna manera a la plaça de l’Ajuntament, però no té perquè ser amb aquesta mateixa font. És possible que puga canviar-se de lloc per deixar més espai. Ja farem més endavant aquesta reflexió amb la participació de tots», conclou.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari