L’ocupació a la Ràpita arriba al 90% i la Cala tanca l’agost com el segon millor dels últims anys

L’augment del turisme estatal ha compensat la caiguda del turisme estranger, especialment el de França, que representava un alt percentatge en les dues destinacions ebrenques

08 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 09 septiembre 2020 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les dades d’ocupació turística registrades a la Ràpita durant els mesos de juliol i agost confirmen que el delta de l’Ebre ha estat la destinació preferent del país durant aquest estiu, en el qual molts turistes han optat per la proximitat davant la situació de pandèmia per la Covid-19.

Segons les dades que ha recollit l’Oficina de Turisme de la Ràpita, durant aquest mes d’agost els establiments d’allotjament turístic (hotels i apartaments) han ocupat el 90% dels seus llits disponibles, la mateixa xifra que el 2019. Al mes de juliol, l’ocupació ha estat del 65%, deu punts menys que l’any anterior.

Es constata que un augment del turisme estatal ha compensat la caiguda del turisme estranger, el qual ha estat en un 80% provinent de França. Pel que fa a la procedència del visitant estatal, el principal lloc d’origen és la demarcació de Barcelona (55,3%), seguit d’Aragó (12,7%) i Tarragona (7,9%). Una altra dada que cal destacar és el nombre de reserves efectuades a les activitats que comercialitza l’Estació Nàutica de la Ràpita. Un total de 1.609 persones van reservar experiències turístiques els mesos de juliol i agost i, d’aquestes, 1.500 ho van fer per a activitats relacionades amb la badia dels Alfacs, com ara rutes en golondrina, visita a les muscleres, sortides en caiac, lloguer d’embarcacions...

A partir dels sondejos que la regidoria de Turisme ha fet als diferents establiments turístics, també s’ha constatat un augment de la despesa mitjana per turista, en especial en la despesa en restaurants.

Possiblement això sigui degut al fet que els visitants no han pogut viatjar a altres destinacions aquest estiu i han concentrat les seves vacances en el delta de l’Ebre, segons expliquen des de la regidoria de Turisme.

L’alcalde de la Ràpita i regidor de turisme, Josep Caparrós, ha destacat els esforços del teixit empresarial del municipi per adaptar-se a les condicions sanitàries i així, aconseguir generar confiança entre els visitants. «Des de l’ajuntament el nostre objectiu era intentar aprofitar aquesta campanya d’estiu perquè les empreses poguessin agafar oxigen tenint en compte que ja havíem perdut la setmana santa i que no sabem que ens espera a la tardor», ha dit. Caparrós també ha considerat «una oportunitat per al futur» el fet que molts visitants hagin descobert aquest estiu la Ràpita i el delta de l’Ebre.

A l’Ametlla de Mar

També a l’Ametlla de Mar el mes d’agost es tanca com el segon millor dels últims cinc anys.

La mitjana de l’ocupació turística a l’estiu al municipi s’ha situat al 80,45 %, un 0,8 % menys que la temporada del 2019.

Un estiu en el qual també ha destacat un tipus de turisme de proximitat i familiar.

Segons les xifres de l’Àrea Municipal de Turisme, les places hoteleres han fregat el ple absolut a l’agost. Els hotels han registrat durant l’agost un 98% d’ocupació, mentre que en els càmpings ha estat d’un 90% en els bungalous i 60 % a les zones d’acampada. I en els lloguers d’habitatges d’ús turístic l’ocupació ha rondat el 95%.

Comentarios
Multimedia Diari