Ebre Turisme

L’ocupació per Tots Sants a l'Ebre arriba al 80%

El sector del turisme rural al Delta i a l’interior de l’Ebre preveuen omplir al 90% encara que siga un pont curt

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Turistes passejant per terres ebrenques. FOTO: JOAN REVILLAS

Turistes passejant per terres ebrenques. FOTO: JOAN REVILLAS

Bones previsions per a l’ocupació turística d’aquest cap de setmana i per Tots Sants a les Terres de l’Ebre. Diverses associacions turístiques de les Terres de l’Ebre la situen entre el 70% i 90%, cosa que dona un necessari respir al sector hoteler, en dos anys complicats per la pandèmia de la Covid-19.

La vicepresidenta de l’Associació d’Empresaris d’Ecoturisme del Delta i gerent de l’Hotel Rull de Deltebre, Montse Callau, explica optimista que les previsions són bones: «Ara mateix estem en un 70%, però encara ens estan arribant reserves d’última hora, de forma que confiem acabar arribar al 90%», expressa. «Tenint en compte el període en què ens trobem, són dades molt positives, i van relacionades amb el bon temps que està fent aquests dies, perquè encara no fa fred. Bones previsions d’ocupació pel bon clima, per tant».

Callau a més explica que la reserva mínima és de dos nits. «De forma que serà un bon pont», confirma.

Cal recordar que el Delta de l’Ebre ha sigut un dels destins preferits pels catalans en les dos darreres temporades d’estiu. Malgrat que els camps d’arròs ja s’han segat, el clima encara suau previ a l’hivern permet fer una gran quantitat d’activitats a l’aire lliure per gaudir de la natural i d’un escenari tan espectacular com és el Delta de l’Ebre.

Amb la pandèmia de la Covid-19, moltes famílies (perfil de visitant més freqüent de les Terres de l’Ebre) escullen entorns per passar els dies de vacances més a l’aire lliure, o allotjaments rurals per fer les menjades en família i no compartir espais amb extranys.

L’Associació Turisme Rural Comarques de l’Ebre, que agrupa una trentena d’allotjaments rurals del Baix Ebre i Montsià, confirma també que les xifres estan molt a prop de la plena ocupació, sobre el 90%.

«El perfil de visitants són catalans, des d’ara i fins Cap d’Any. A Cap d’Any solen ser més grups d’amics, mentre que ara són famílies», explica al Diari el president, Juanjo Bel.

De reserves d’última hora no s’esperen gaires ja a aquestes alçades, ja que les cases o allotjaments rurals no funcionen com una habitació d’un hotel, sinó que les reserves solen ser més premeditades.

Malgrat les bones previsions per a aquest cap de setmana, Bel explica que el pont de desembre és molt més important, en ser més dies. «Estic segur que serà pitjor que aquest, ja que de moment no hi ha moltes reserves i no tothom podrà agafar-se festa i sortir. El de Tots Sants no és difícil d’omplir perquè solament és un cap de setmana llarg».

El president sosté que, tot i que el passat agost va anar molt bé, amb plena ocupació, «el conjunt de l’estiu no ha anat bé. Penso que la situació econòmica i de pandèmia és molt dolenta i hi influeix directament».

A l’interior de l’Ebre, la presidenta de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Pilar Miró, expressa que l’ocupació a la comarca està de mitjana sobre el 80%.

«Algunes zones potser tenen un 60% mentre que d’altres, el 100%, així que de mitjana calculem un 80%», comenta la presidenta. «Però la bona notícia és que les entrades són divendres i les sortides en dilluns, així que els visitants s’hi estan tot el pont sencer».

Temas

Comentarios

Lea También