Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'oferta d'allotjament a la plataforma Airbnb es multiplica a territori ebrenc

L'informe anual de l´economia ebrenca, fet per la URV, mesura per primer cop l´impacte de d´oferta d´habitacions particulars per a turistes

A.Caralt

Whatsapp
L´oferta d´allotjament a la plataforma Airbnb es concentra als municipis costaners. Foto: J. Revillas

L´oferta d´allotjament a la plataforma Airbnb es concentra als municipis costaners. Foto: J. Revillas

Una nova plataforma de cerca d’allotjament turístic s’ha obert camí arreu del món i també a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’Airbnb, un gegant de l’anomenat turisme col·laboratiu que a priori posa en contacte clients amb propietaris de cases particulars però on de fet s’hi han inscrit també allotjaments rurals regularitzats, atrets per la gran visibilitat d’aquesta plataforma de comercialització.

L’informe econòmic anual de les Terres de l’Ebre, elaborat per un grup d’experts de la Universitat Rovira Virgili, mesura per primera vegada l’impacte de la seva presència al territori.

El document aporta dades de l’any 2014 que –el Diari ho ha comprovat– han estat àmpliament superades sis mesos després. Segons l’informe, a les Terres de l’Ebre s’oferien 1.085 llits a través de la plataforma, encara molt lluny de les 13.835 places dels establiments comercials. La comarca amb més llits era el Baix Ebre, amb 596, seguit del Montsià, amb 363, la Ribera d’Ebre, amb 66, i la Terra Alta, amb 60. En la categoria de municipis, l’Ampolla liderava el rànquing amb 167 llits, seguit de Tortosa amb 118, 110 a l’Ametlla de Mar i 107 a Deltebre. La plataforma era present a finals de 2014 a 32 dels 52 municipis ebrencs amb alguns casos ben particulars.

Més que la convencional

El document assenyala que en diversos municipals, tant de la costa com de l’interior, l’oferta de llits en Airbnb supera l’oferta comercial. Es tracta de Sant Jaume d’Enveja i la Galera al Montsià, Paüls al baix Ebre, Caseres i Corbera d’Ebre a la Terra Alta i Ginestar a a la Ribera d’Ebre.

L’oferta existent és molt variada. S’ofereixen diverses opcions d’allotjament, des de particulars que posen a disposició una habitació de casa seva, un apartament o la casa sencera fins els allotjaments de turisme rural que opten per publicitar el negoci a la nova plataforma. Els preus oscil·len molt, amb ofertes per sota dels 30 euros/nit a l’interior i preus força més elevats a la costa, on el nivell de penetració és a hores d’ara molt elevada. A tall d’exemple, a l’Ametlla de Mar hi hauria més d’un centenar d’allotjaments diferents.

Una segona plataforma de turisme col·laboratiu, aquesta sense contra prestació econòmica, Coachsurfing, té una penetració discreta a l’Ebre, amb una oferta el 2014 de 182 places, la majoria a Tortosa (76) i al Baix Ebre (114).

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También