L’oleoturisme amb estrella, el nou producte turístic

Les visites guiades per les oliveres mil·lenàries de l’Arion culminaran amb un dinar en un dels dos restaurants: Les Moles o l’Antic Molí

05 julio 2018 09:01 | Actualizado a 05 julio 2018 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ulldecona ha decidit sumar sinergies i incorporar nous elements a les visites guiades per les oliveres mil·lenàries de l’Arion. D’aquesta manera naix ‘l’oleoturisme amb estrella’, visites guiades que es complementen amb el seu pas pel Molí de les Creus, i finalitzen amb un dinar als restaurants Les Moles o l’Antic Molí, establiments que utilitzen l’oli d’oliva com un dels principals elements en les seves elaboracions.

La potent oferta turística del municipi basada en el patrimoni històric i cultural, culmina així amb la cirereta del pastís, la part gastronòmica, que tant atreu els visitants a un territori. ‘L’oeloturisme amb estrella’ pretén oferir al visitant una experiència completa i enriquidora, un turisme de qualitat i tranquil, potenciant també els productes quilòmetre zero.

 

Turisme familiar

Les visites estan destinades a famílies o grups i, en un principi, es duran a terme els diumenges, sempre amb reserva prèvia. El preu de la visita és de 15 euros i els menús dels restaurants oscil·len entre els 40 i els 60 euros.

L’oficina de turisme municipal ofereix visites i rutes per les oliveres de la finca de l’Arion des de l’any 2007, any en què es van comptabilitzar entre 200 i 300 visites. Amb el temps, l’expansió ha estat notable, arribant el passat any 2017 a un total de 4.152 visites, la qual cosa suposa unes 80 visites setmanals. 

Aquest nou producte ofereix la possibilitat d’iniciar el recorregut des de dos punts diferents, Tortosa i Ulldecona, per confluir al nucli de Vinallop i, des d’allí, resseguir part del traçat de la Via Augusta romana. Una primera aturada a la Galera permetrà visitar el molí d’oli de la Creu, on els visitants podran conèixer el procés d’elaboració de l’oli, tastar-lo i també adquirir-lo. La següent parada serà ja la finca de les oliveres mil·lenàries de l’Arion. Allí es troba la Farga I, la més antiga en producció coneguda. La ruta culminarà amb el dinar en un dels dos llocs que, prèviament, en el moment de la reserva, s’haurà elegit: Les Moles o l’Antic Molí.

 

Comentarios
Multimedia Diari