L'oli de Mas Roquell de Rasquera, guardonat als premis de Jerusalem

És el primer oli de les Terres de l'Ebre que aconsegueix arribara la segona posició d´aquest reconegut concurs internacional

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’oli verge extra d’arbequina Mas Roquell de Rasquera ha sigut guardonat amb el premi Prestige Gold al concurs Terraolivo 2015 de Jerusalem, aconseguint així la fita de poder considerar-se com un dels 100 millors olis del món.

El Concurs Terraolivo de Jerusalem és conegut com un dels més prestigiosos certamens mundials de l’oli d’oliva verge extra, on en aquesta edició van participar fins a 520 olis de tretze països diferents.

El premi que ha aconseguit Mas Roquell seria el que correspon al segon lloc del podi, per sobre del nivell de bronze classificat com a Gold, i per només mig punt de no obtenir el Grand Prestige Gold, el primer premi. És el primer oli català en aconseguir tanta puntuació.

Aquest és el primer cop que Mas Roquell participa en una prova internacional, després de guanyar a les fires d’oli de Jesús i Mora la Nova. «Vam participar sense saber què passaria. Teníem clar que volíem participar a concursos internacionals i que a Israel puntuaven els olis», explica el director tècnic de Mas de Roquell, Jordi Turch. «Estem molt contents, donat que, a més, aquesta és la primera collita i el primer any que treballem aquest oli».

A més, l’oli verge extra d’arbequina Mas Roquell també ha participat al concurs italià Flos Olei, però els resultats no es coneixeran fins el proper mes de novembre.

Tot i que aquest és el primer any que Turch ha treballat l’oli amb un sistema de producció ecològica, al darrera hi ha tot un bagatge familiar. «El meu pare feia oli durant molts anys de manera casolana, per als amics», recorda Turch. «I hem fet els canvis corresponents que han sortit molt bé».

Malgrat que encara no té l’etiqueta oficial de producte ecològic, s’espera aconseguir-la d’aquí un parell de collites. «Apostem per la qualitat i no per la quantitat, no pot ser d’una altra manera. I intentarem exportar-lo a l’estranger, ja que aquí és un mercat dominat per les marques blanques i les grans multinacionals», concreta Turch.

L’oli verge extra d’arbequina Mas Roquell és un oli d’alta gamma i molt afruitat, fi, ja que està collit amb olives més verdes que mantenen més els antioxidants. Es pot comprar a la pàgina web www.rasquera.com.

Comentarios
Multimedia Diari