Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Malestar a la Sénia per la retallada de 7 professors als centres educatius

Una resolució del Departament suprimirà les places de 3 professors de l´escola i 4 de l'institut

Marina Pallás

Whatsapp
L´escola Jaume I i l´Institut de la Sénia patiran les retallades a partir de setembre. Foto: Joan Revillas

L´escola Jaume I i l´Institut de la Sénia patiran les retallades a partir de setembre. Foto: Joan Revillas

La comunitat educativa de la Sénia i el seu Ajuntament han fet públic el seu malestar per l’aplicació de la Resolució del 13 de juny del 2016 del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, per la qual 3 professors de l’escola Jaume I i quatre de l’Institut de la Sénia perdran la seua plaça el curs vinent.

Aquesta resolució fixa els criteris generals i el procediment per la confecció de les plantilles de professors de les escoles per al curs 2016-2017 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents.

Com explica la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Sénia, Isa Castell, això repercutirà severament en el cas de l’Escola Jaume I i a l’Institut de la Sénia.

En el cas de l’escola, «amb la disminució que tenim dels xiquets de P3 per al pròxim curs i els que marxen cap a l’Institut, en total 13 alumnes menys, patirem una retallada de 3,5 professors que es troben en comissió de servei», comenta Castell.

Amb la marxa d’aquests professors, les 17 tutories del centre s’hauran de repartir entre 14 docents, de forma que mestres especialitzats en anglès o música, per exemple, també hauran de realitzar tutories. «Estem en contra d’aquest decret. No s’entén que per 13 alumnes hàgim de perdre 3,5 professors. No som números, som persones», argumenta per la seua banda l’alcalde de la Sénia, Joan Moisés.

A més, tal com explica la regidora «justament els mestres que hauran de marxar estan plenament involucrats en els projectes de diversitat de l’escola i en la biblioteca, entre d’altres». Castell valora que «aquí tenim la natalitat que tenim, i que ens facen això és un perjudici».

En el cas del centre de secundària, la resolució també suposarà una retallada de 4 professors, a més que a primer d’ESO les classes hauran de ser de 37 alumnes, ja que són un grup de 75 però no es podran fer tres classes.

«Se’ns demana que les classes siguen participatives, obertes... però amb grups tan massificats, com se suposa que ho hem de fer?», argumenta la regidora Castell.

Ahir mateix es va rebre una actualització en la resolució, en aquest cas datada de 27 de juny de 2016, però que no afectarà positivament en els canvis que s’albiren per al setembre.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También