Manel Ferré deixa l'Ajuntament d'Amposta arran de la derrota de CiU

L'encara alcalde en funcions i candidatde CiU va perdre la majoria absoluta en favor d'Esquerra

19 mayo 2017 22:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’encara alcalde en funcions de la ciutat d’Amposta i candidat de CiU a les passades eleccions municipals, Manel Ferré, plega del consistori. Després de la severa derrota electoral, en què Esquerra d’Amposta va aconseguir la majoria absoluta i va posar punt i final a 28 anys de governs de CiU, Manel Ferré va anunciar ahir que ja no recollirà l’acta de regidor el proper dissabte, en la constitució de l’Ajuntament de la capital del Montsià.

L’alcalde en els darrers vuit anys va adduir ahir raons personals i familiars per a la renúncia a liderar l’oposició al consistori, però va mantenir que continuarà treballant per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), tant a nivell local com nacional. «Prenc un descans de la primer línia per poder dedicar més temps a la família, però estic a disposició del meu partit», assegurà.

Acompanyat de la presidenta local de CDC, Annabel Marcos, i la d’UDC, Rosa Pertegaz, Ferré va defensar l’obra feta per CiUa la ciutat d’Amposta en aquestes vora tres últimes dècades. «Tenim un ajuntament sanejat econòmicament i una ciutat endreçada, que ha progressat molt i ha passat de ser un poble a una ciutat», afirmà Ferré.

En aquest sentit, i una vegada constituït el nou consistori, el grup de CiU preveu presentar una moció en què ‘exigiran’ la realització d’una auditoria dels comptes de l’Ajuntament, «perquè quedi constància de la situació de bonança econòmica que hi deixem».

A més, va assegurar que s’ha posat a la disposició del que serà el proper alcalde de la ciutat, Adam Tomàs, per tal de facilitar el traspàs de poders. «La setmana passada ens vam reunir breument i li vaig transmetre dos o tres temes que queden pendents.També em vaig oferir a continuar parlant per facilitar al màxim el traspàs, però encara no he tingut cap resposta», va dir.

Ferré va lamentar el to «d’altres partits» durant la passada campanya electoral i va admetre que els resultats de les eleccions municipals, en què CiUva caure dels 11 als 7 regidors, van ser «totalment inesperats», tant per a ells mateixos com per a Esquerra, que ara governarà amb majoria absoluta.

Comentarios
Multimedia Diari