Manifest d'alcaldes de l'Ebre en defensa la festa dels bous

A més, insten el Govern «a prendre les mesures adequades» en defensa de la festa «dins d´un marc de respecte i convivència».

19 mayo 2017 19:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell d’Alcaldes del Montsià, amb els portaveus dels diferents grups polítics que integren el ple del Consell Comarcal (ERC, CiU, PSC, ICV i PP) han impulsat un manifest en el qual lamenten les agressions a dos animalistes a Mas de Barberans i defensen les festes amb bous.

El manifest, que com ja va explicar el Diari estendran a la veïna comarca del Baix Ebre, lamenta «molt sincerament» els fets ocorreguts a Mas de Barberans divendres passat, quan dos activistes d’AnimaNaturalis van ser agredides per quatre aficionats.

«Condemnem qualsevol mena de violència, vingui d’on vingui, i en qualsevol àmbit, ja sigui festiu, lúdic, social, cultural o esportiu», manifesten.

També afegeixen que «la festa dels bous forma part de les festes i tradicions dels pobles del Montsià, les quals s’organitzen amb estricta subjecció a la normativa de la llei 34/2010 de la Generalitat de Catalunya», i que la diversitat cultural d’un país «ens fa créixer com societat i el respecte pels diferents posicionaments davant un fet concret ens reafirma com a societat democràtica i plural».

A més, insten el Govern «a prendre les mesures adequades» en defensa de la festa «dins d’un marc de respecte i convivència».

Igualment, els alcaldes han acordat no prendre mesures extraordinàries per evitar nous incidents, però sí que demanaran a les comissions taurines, amb les quals es mantindran reunions en cada poble, més esforç per evitar que es tornin a produir situacions d’aquest tipus.

 

Comentarios
Multimedia Diari