Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Manifest d'alcaldes de l'Ebre en defensa la festa dels bous

A més, insten el Govern «a prendre les mesures adequades» en defensa de la festa «dins d´un marc de respecte i convivència».

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'una celebració de correbous. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge d'arxiu d'una celebració de correbous. FOTO: JOAN REVILLAS

El Consell d’Alcaldes del Montsià, amb els portaveus dels diferents grups polítics que integren el ple del Consell Comarcal (ERC, CiU, PSC, ICV i PP) han impulsat un manifest en el qual lamenten les agressions a dos animalistes a Mas de Barberans i defensen les festes amb bous.

El manifest, que com ja va explicar el Diari estendran a la veïna comarca del Baix Ebre, lamenta «molt sincerament» els fets ocorreguts a Mas de Barberans divendres passat, quan dos activistes d’AnimaNaturalis van ser agredides per quatre aficionats.

«Condemnem qualsevol mena de violència, vingui d’on vingui, i en qualsevol àmbit, ja sigui festiu, lúdic, social, cultural o esportiu», manifesten.

També afegeixen que «la festa dels bous forma part de les festes i tradicions dels pobles del Montsià, les quals s’organitzen amb estricta subjecció a la normativa de la llei 34/2010 de la Generalitat de Catalunya», i que la diversitat cultural d’un país «ens fa créixer com societat i el respecte pels diferents posicionaments davant un fet concret ens reafirma com a societat democràtica i plural».

A més, insten el Govern «a prendre les mesures adequades» en defensa de la festa «dins d’un marc de respecte i convivència».

Igualment, els alcaldes han acordat no prendre mesures extraordinàries per evitar nous incidents, però sí que demanaran a les comissions taurines, amb les quals es mantindran reunions en cada poble, més esforç per evitar que es tornin a produir situacions d’aquest tipus.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También