Mantenen l'acusació penal als acusats de les pintades en instituts el 29M de 2012 a Tortosa

La defensa dels tres encausats insisteix que no hi ha proves suficients i ha demanat que se'ls absolgui

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

No hi ha hagut rebaixa de la petició de penes per part de l'acusació, la Generalitat i la Fiscalia, contra els tres joves acusats d'un delicte de danys i coaccions per unes pintades en instituts de Tortosa durant la vaga general del 29 de març de 2012. Per la seva banda, la defensa dels acusats demana que siguin absolts perquè, en les més de tres hores que ha durat el judici aquest divendres, no s'ha acreditat cap prova que els atribueixi els fets que se'ls imputa. La prova pericial cal·ligràfica que van demanar els Mossos d'Esquadra, per la qual s'ha tornar a reobrir el cas, no s'ha considerat "ni categòrica ni suficient" per "imputar culpabilitat". El cas ha quedat vist per sentència.

L'advocat de dos dels acusats, Pere Royo, ha destacat, a la sortida del Jutjat de Tortosa, que en el judici d'aquest divendres "no s'ha acreditat suficientment que els acusats tinguin res a veure amb els fets que se'ls imputa" i ha explicat que la defensa manté la petició de lliure absolució.

La prova pericial grafològica que van demanar els Mossos i que ha estat la causa de l'aixecament del sobreseïment del cas, no ha estat, segons Royo, concloent. La pèrit que l'ha valorat durant el judici hauria considerat que no es tractava d'una prova "categòrica ni tècnicament suficient" per imputar culpabilitat. Tampoc hi ha testimonis directes i l'acusació es basa en "indicis circumstancials". La Generalitat i la Fiscalia, com a acusació particular, han mantingut l'acusació penal i reclamen als tres imputats multes de fins a 11.000 euros que podrien convertir-se en 24 mesos de presó si no es paguen.

La portaveu del Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre, Esther Baiges, s'ha mostrat decebuda perquè no hi hagi hagut una rebaixa de l'acusació, de penal a falta administrativa. "Aquest judici entenem que no hauria hagut de ser i estem confiats en què finalment es faci justícia i es dicti absolució", ha dit Baiges. La portaveu del grup ha agraït el suport i les mostres de solidaritat rebudes envers els tres imputats i ha criticat que aquest cas sigui "un judici polític i de persecució a la dissidència".

Comentarios
Multimedia Diari