Marea Blanca exigeix un nou hospital a l’Ebre

Preparen un manifest i una recollida de signatures per exigir un centre de referència accesible i ben comunicat

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Imatge de l’actual Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.  FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge de l’actual Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

La Marea Blanca de les Terres de l’Ebre es reactiva per reclamar un nou hospital de referència per al territori, que siga accessible i estiga ben comunicat.

Després d’una primera reunió fa 15 dies, el col·lectiu s’ha tornat a reunir aquesta setmana en assamblea per concretar les accions a portar a terme per reclamar un nou hospital.

L’accessibilitat a l’Hospital Verge de la Cinta i la millora de l’aparcament han estat motius de llargues reivindicacions durant anys de l’Ajuntament de Tortosa, veïns i sindicats. Ara, Marea Blanca treballen en un manifest i una recollida de signatures per exigir un nou centre hospitalari que no tinga els problemes d’accessibilitat i aparcament que té l’actual Verge de la Cinta. A finals de novembre preparen una assamblea general al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa per tal que les entitats veïnals i socials que ho creguin oportú puguen adherir-se al manifest i fer un front comú.

Però més enllà d’això, dels problemes d’accesibilitat i d’aparcament, el col·lectiu (format per professionals de la salut, sindicats, entitats i ciutadans no vinculats professionalment a la salut) exigeix també mesures estructurals per al sector sanitari de les Terres de l’Ebre.

«Demanem un hospital amb millor accés i ubicació però també amb una millora dels recursos, ja que al Verge de la Cinta s’han patit retallades i han marxat especialitats i personal. Cal un hospital nou amb accés ràpid i fàcil i ben comunitat amb el transport públic, amb els recursos humans incrementats i l’última tecnologia», sintetitza una de les portaveus, Carme Valls.

Ubicat dalt d’un turó però al qual s’hi arriba a través del centre urbà de Tortosa, envoltat de fortificacions que limiten la seua ampliació i que alhora podria suposar un perjudici per a l’importantíssim patrimoni tortosí (de fet un dels aparcaments actuals és ni més ni menys que un fossar), el Verge de la Cinta té a priori complicada la seua modernització. El trasllat del dipòsit d’aigua que hi ha a la vora també en complica l’ampliació. El projecte d’ampliació que hi ha actualment damunt la taula preveu construir un edifici, oncològic i ambulatori, de 15.435 metres quadrats i amb un soterrani amb un aparcament de dues plantes per a 300 vehicles.

El projecte d’ampliació es va pressupostar en 45 milions d’euros, però actualment aquesta xifra s’ha disparat, de forma que tindrà un cost força major.

Temas

Comentarios

Lea También