Clam per a l’inici de les obres a la carretera de la vergonya

Marxa lenta i manifestació de la Plataforma a la carretera de la Ràpita al Poble Nou del Delta per reclamar a la Diputació i els ajuntaments que inicien les millores a la via l’any vinent

31 octubre 2021 12:34 | Actualizado a 01 noviembre 2021 17:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma de La Carretera de la Vergonya va protagonitzar ahir al matí una acció reivindicativa col·lapsant la carretera que uneix la Ràpita, el Poble Nou del Delta i el Trabucador amb una marxa lenta protagonitzada per una trentena de vehicles procedents de la Ràpita i del Poble Nou. 

Els manifestants desplaçats des de les dues localitats es van trobar passat el pont de l’Encanyissada on van tallar la via durant aproximadament mitja hora. En aquell moment van aprofitar per fer una «senyalització preventiva» d’alguns dels clots que hi ha al ferm en aquesta zona de concentració d’accidents. Sense anar més lluny, la setmana passada n’hi va haver un parell.

Una de les manifestants, Sònia del Poble Nou, expressava la seua satisfacció per haver aconseguit tallar la carretera i es mostrava contenta per la mobilització del poble que pertany al municipi d’Amposta.

Glòria anava a la manifestació amb la seua cadira de rodes des de la Ràpita, on havia estat a la parada de la Plataforma davant del camp de futbol rapitenc abans de l’inici de la marxa lenta. Glòria recordava els accidents que hi ha hagut últimament i reclamava les obres a la carretera «per dignitat», tot apel·lant que «som reserva de la biosfera i parc natural».

El motiu de la manifestació d’ahir era «reclamar a la Diputació que incloga als pressupostos una partida per iniciar les obres». Segons el portaveu de la Plataforma Josep Joan Segarra, «tot i ser una carretera de titularitat municipal, entenem que és una obra que poden impulsar els ajuntaments i les altres administracions poden també posar diners per a poder-la executar». Segarra recorda que estava previst iniciar les obres enguany.

Des de la Plataforma, lamenten la falta d’acord entre les administracions en el pla zonal de carreteres, «pensem que això l’únic que provoca és un retard en l’execució d’unes millores que ja s’haurien d’estar executant».

Homenatge
El moment més emotiu de la reivindicació va ser quan la Plataforma va homenatjar Miguel Ángel Martínez Argentó, activista mort recentment. La família va rebre un obsequi de mans dels membres de la Plataforma. L’entitat està pendent de la reacció de les administracions després de la manifestació d’ahir per plantejar més mobilitzacions.

Comentarios
Multimedia Diari