Mas de Barberans s’endinsa en el món de les fibres vegetals

Aquest diumenge tindrà lloc la segona jornada del Racó dels Artesans, una cita ineludible per als amants de les artesanies

06 agosto 2017 09:15 | Actualizado a 07 agosto 2017 08:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins aquest diumenge Mas de Barberans acull la 15a edició del Racó dels Artesans, la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals. La fira de Mas de Barberans arrencà el 2002, amb una petita mostra d’artesania sobre la pauma, i a poc a poc es va anar consolidant fins que el 2007 va aconseguir ser una de les poques fires monogràfiques acreditades a Catalunya i una cita ineludible per als amants de les artesanies.

En aquesta edició hi són presents 60 paradistes de diferents països com ara Holanda, Itàlia, Japó i Anglaterra i d’altres províncies i comunitats de l’Estat. A cada parada i exposició s’hi podran veure demostracions dels treballs i tècniques emprades per cadascun dels artesans, així com els diferents tipus de fibres que fan servir en la realització de les seues peces, com ara jonc, canya, espart, pauma, càrritx, lli, olivera, bambú o esbarzer, entre d’altres.

Joan Farré, president de l’Associació Catalana de Cistellers, enguany ha sigut la persona encarregada d’inaugurar la fira, per la seua vinculació amb l’esdeveniment des dels seus inicis i persona que sempre participa en la instal·lació efímera. Més enllà de les demostracions en directe que es poden observar, la fira també organitza un seguit d’activitats paral·leles, com ara un premi entre les peces fetes amb fibra en les modalitats d’obra tradicional, artística i de disseny.

Des de l’any 2014, el Mas de Barberans és subseu del Tradicionàrius, i així dissabte es va poder gaudir també, entre altres actuacions, del grup La Clavellinera i de Josep Aparicio, ‘APA’.

Cal recordar que al Museu de la Pauma avui mateix també es podrà visitar l’exposició Cortines, un projecte de creació en col·lectiu.

Aquest diumenge a les 13 hores hi haurà una visita guiada al Museu de la Pauma. Durant tota la tarda a partir de les 17.30 hores (i també al matí a partir de les 11 hores) se succeiran un seguit de tallers i activitats per tothom: de llatar i fer cordell amb pauma, d’elaborar cistelleria romana, de crear paper o de fer decoracions per a taula. Al vespre, cap a les 20 hores, avui tindrà lloc l’actuació a la plaça de l’Església de Guardet i la seva Rondalla. Per a la nit, a les 22 hores, hi haurà una pirotècnia per posar el punt final a la festa.

Comentarios
Multimedia Diari