Meritxell Roigé: «El més satisfactori és veure com la ciutat canvia i avança»

Avui fa un any que Meritxell Roigé va prendre possessió del càrrec d’alcaldessa, en renunciar Ferran Bel, esdevenint la primera dona batlle de la història de la ciutat

10 febrero 2019 17:02 | Actualizado a 11 febrero 2019 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou complex esportiu i la celebració dels World Sport Games han marcat els primers passos de Roigé a l’alcaldia de Tortosa.

Avui fa un any que vostè és alcaldessa. Quin balanç en fa?
Ha sigut un any de culminació de molts projectes, com les actuacions al centre històric, amb l’inici de les obres de la plaça de la Catedral, o del barri del Castell. I sobretot la posada en funcionament del nou complex esportiu que ha suposat un gran canvi a la ciutat. També estem preparant dos projectes grans com a ciutat, els World Sport Games, que els tenim a tocar, i la capitalitat de la Cultura Catalana, que ens genera molta il·lusió. Precisament, un dels objectius era il·lusionar la ciutat i fer projectes que portin oportunitats per projectar-la turísticament, com els jocs, i situar-nos com a capital cultural del país.

Quan acabaran les obres de la plaça de la Catedral?
Tenen un termini de set mesos, haurien d’estar finalitzades abans de l’estiu. Però són molt complexes per les restes arqueològiques i veurem com avancen.

Què és el més difícil i el més satisfactori de ser alcaldessa?
El més satisfactori és veure com canvia i avança la ciutat. L’acollida de la ciutadania també ha sigut molt bona. La part més negativa és la manca de temps per a dedicar a la família. És el que em costa més. La conciliació és molt difícil. Intento trobar moments de qualitat per passar amb la meua filla, però no és fàcil.

Una de les preocupacions de la ciutadania és l’estat dels habitatges del nucli antic. 
El marge que té per actuar qualsevol ajuntament és molt limitat. Només podem actuar en el que afecta la via pública. El que s’ha de fer és que el particular actue i responga com a propietari.

Nosaltres vam entendre que calia rehabilitar les places i carrers del nucli antic, i ja ho hem fet en els darrers deu anys. El segon pilar és situar equipaments i generar activitat: hi ha l’edifici de les delegacions, s’obrirà el Palau de Justícia... I finalment el tercer repte perquè funcione un centre històric és que la gent hi visca. Cal que la iniciativa privada estiga al costat. No podem rehabilitar tots els habitatges. Però el que sí que hem fet és doblar les subvencions per a les rehabilitacions, fer un seguiment de l’estat dels immobles i obligar els particulars a actuar. La societat també ha de complir amb els seus deures. 

Un dels temes que l’oposició critica més és l’enllumenat i la neteja. 
És evident que hi ha hagut una millora substancial en la neteja. S’han doblat les hores, el personal, s’han canviat els camions... Pel que fa a l’enllumenat també s’ha canviat. És cert que hi ha hagut alguns problemes, però alguns han sigut a causa del mateix subministrament.

Altres grans projectes de ciutat són l’ampliació del Museu i de l’Auditori i la Casa de les Tres Cultures. 
La casa de les Tres Cultures s’està executant ja, i pel que fa a l’ampliació de l’Auditori i del Museu, s’estan executant els projectes, que presentarem aviat. Estem a la fase final.

Comentarios
Multimedia Diari