Meritxell Roigé exigeix l’obertura dels consultoris locals i recuperar el servei de pediatria

La Policia Local ha aixecat 610 actes per incomplir el confinament i les mesures de l’estat d’alarma a la ciutat

20 junio 2020 07:00 | Actualizado a 20 junio 2020 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reclamat al Departament de Salut que recuperi l’activitat normal dels consultoris locals dels pobles de Jesús, Bítem, Campredó i els Reguers, i que el municipi recuperi el servei de pediatria que actualment es dóna des del CAP del veí municipi de Roquetes, un cop el territori i Catalunya en general han entrat en la fase de represa o nova normalitat.

Pel que fa als consultoris locals, de Tortosa i la resta de municipis de la Regió Sanitària, estan recuperant l’activitat de forma progressiva però cal cita prèvia, i realitzen l’activitat presencial com a mínim un cop per setmana, segons programació dels professionals sanitaris.

En quant a pediatria, Roigé va recordar que el trasllat es va fer durant el pla de contingència, «però aquest pla ja no està vigent, i Tortosa és ara l’única capital de Catalunya que no compta amb aquest servei».

L’alcaldessa va fer aquestes demandes en una compareixença per informar de la recuperació de serveis i equipaments a la ciutat, en el marc de la fase de represa anunciada pel president de la Generalitat, Quim Torra. Durant els més de tres mesos d’estat d’alarma la Policia Local de Tortosa ha aixecat un total de 610 actes per diversos incompliments del confinament i les mesures establertes arran de l’emergència sanitària pel coronavirus.

A partir d’ara, l’Ajuntament reobre tots els serveis que encara no havien recuperat l’activitat, com el servei d’atenció a la dona (SIAD) o el Punt Juvenil de l’Oficina Jove; mentre que el personal retornarà també a la feina presencial, un 85 per cent aquest dilluns 22 de juny i el cent per cent l’1 de juliol.

Equipaments esportius

Pel que fa als equipaments esportius, dilluns arrancaran els campus d’estiu, amb les modalitats de multiesport, futbol i rítmica, a Tortosa, i de multiesport a Jesús. El dilluns següent, 29 de juny, el complex WIN Tortosa reprendrà totes freqüències de les activitats dirigides, a les quals es podrà participar amb cita prèvia a través del portal habilitat per als usuaris. També les classes de pàdel, tant al WIN Tortosa com a les instal·lacions de WIN Jesús.

Pel que fa a les piscines de Jesús i dels Reguers, està previst que reòbriguen portes el dijous 25 de juny.

Amb tot, l’alcaldessa recorda a la ciutadania que la pandèmia no ha finalitzat, i que «cal extremar les precaucions per evitar possibles rebrots», especialment després que s’hagin aixecat les restriccions de mobilitat a tot el país i davant d’un cap de setmana que enllaçarà amb la revetlla de Sant Joan.

Comentarios
Multimedia Diari