Meritxell Roigé respon a les acusacions «d’opacitat» en unes factures

L’alcaldessa de Tortosa explica que la falta de resposta a una petició d’informació es deu a un error administratiu

10 marzo 2020 09:50 | Actualizado a 10 marzo 2020 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va sortir ahir al pas en relació a la resolució que la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) va efectuar la setmana passada. Aquest organisme havia requerit l’Ajuntament de Tortosa perquè complís la petició d’informació efectuada per un ciutadà, al voltant de les despeses efectuades pels grups municipals del consistori durant quatre anualitats, del 2015 al 2018. Davant la no resposta a aquesta petició, la GAIP va emetre dijous una resolució que denuncia l’incompliment.

Roigé ha matisat, però, que la GAIP no sanciona l’Ajuntament de Tortosa, sinó que insta l’Ajuntament a obrir un expedient a la persona responsable de no haver complit el tràmit requerit. Un incompliment que va ser detectat dijous, justament quan el peticionari de la informació, un periodista d’un mitjà escrit, es va posar en contacte amb el consistori, ja que la recepció de la comunicació telemàtica de la GAIP va arribar posteriorment. L’alcaldessa ha explicat que, una vegada analitzada tota la documentació, es va observar que per un error administratiu es van agrupar en un sol expedient dos peticions que demanaven la mateixa informació, i que van arribar en pocs dies de diferència.

En resoldre aquest expedient i haver posat les dades a disposició del primer dels peticionaris, va quedar pendent l’altra petició sense ser-ne conscients. El mateix dijous es va fer arribar la informació a la persona que la demanava i es va fer constar a la GAIP la detecció de l’errada.

L’alcaldessa de Tortosa ha lamentat la utilització «manipuladora» que n’han fet alguns partits de l’oposició. «Els partits ho han usat com un nou desgast cap al govern i cap a la meua persona», va declarar ahir. «L’error ha sigut que dos peticions diferents s’han agrupat dins d’un mateix expedient. No hi ha cap voluntat d’amargar res. No hi ha cap intenció de no donar una informació que ja tenen tots els partits i que ja es va portar a ple el 2018».

Les factures eren del grup municipal del PDeCAT, i es van fer a l’empresa d’un familiar de Roigé perquè, en la seua condició de dissenyador, els va subministrar els serveis de disseny web i posicionament a xarxes, entre d’altres, una de les finalitats per a les quals els grups municipals reben fons. Les despeses del PDeCAT van ser correctament validades per l’interventor de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari