Més arbres i un taller de bici: recompenses per reciclar bé a Amposta i Móra d'Ebre

El programa Reciclos premia la ciutadania amb millores mediambientals als municipis

20 abril 2021 15:40 | Actualizado a 20 abril 2021 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de Móra d’Ebre han demostrat el seu compromís per millorar el seu entorn i tenir cura del medi ambient aconseguint el primer incentiu col·lectiu de  Reciclos. Així, els habitants d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre han apostat per donar els punts obtinguts al reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes amb aquest Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) a la millora de l’ambientalització de l’Illa Saurí, un espai verd de Móra d’Ebre.

Reciclos, desenvolupat per Ecoembes -l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya- es va implantar el passat mes d’octubre a la localitat gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de Móra d’Ebre amb el medi ambient a través especialment del bon reciclatge.

Fins ara, els veïns i veïnes del municipi han canviat les recompenses que han rebut per reciclar als 40 contenidors grocs del poble, als quals Reciclos hi va incorporar la tecnologia per portar a terme el programa, per contribuir a l’ambientalització de l’espai de l’Illa de Saurí plantant nous arbres i plantes.

Per utilitzar Reciclos, els ciutadans només han de connectar-se a la webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho obtindran punts, denominats «Reciclos», que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Aquest no és l’únic municipi ebrenc que utilitza aquest sistema tecnològic per millorar el mediambient i obtenir recompenses en clau municipal. També Amposta fa mesos que utilitza Reciclos i, de fet, ja ha aconseguit diverses recompenses. 

Així, ja s’ha instal·lat un taller d’autoreparació de bicicletes a l’aparcament que hi ha situat davant l’Escola Agustí Barberà, facilitant eines bàsiques a l’abast de tothom per reparar una emergència en una bicicleta.

 També properament s’instal·laran papereres de reciclatge als parcs municipals, segons ha informat l’Ajuntament d’Amposta, i en l’actualitat s’estan recollint «Reciclos» per al projecte Emma, que estudia el càncer de mama des de les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, després d’aquest primer incentiu col·lectiu, i per tal de donar continuïtat a la millora de l’entorn de Móra d’Ebre, l’Ajuntament riberenc anima els ciutadans a fer ús de Reciclos amb el nou projecte col·lectiu posat en marxa a la localitat: la creació d’un hort ecològic d’autoconsum amb el Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas. Aquest projecte permetrà els veïns i veïnes adquirir consciència sobre la necessitat d’obtenir productes més sans i reduir l’impacte dels processos de cultiu en el medi ambient, segons apunten des de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari