Més de 1.500 ebrencs visitaran el Fòrum Jove d'Amposta

Fins dissabte, els joves poden informar-se de les possibilitats en formació i faena

19 mayo 2017 15:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Decidir si seguir estudiant o començar a buscar faena, o saber què estudiar i on no és fàcil i tothom, en algun moment, ha de prendre alguna decisió sobre el seu futur. Però, ja que difícil ho resulta per a tots, millor fer-ho amb el màxim d’informació possible. Per orientar els joves, informar-los, motivar-los i explicar-los les possibilitats que s’ofereixen al territori se celebra fins aquest dissabte el Fòrum Jove 2017 a Amposta.

L’esdeveniment va ser inaugurat dimecres al matí i, com a novetat d’enguany, s’allargarà fins aquest dissabte. Tal com explica la regidora de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Amposta, Júlia Barberà, aquesta era una demanda de la gent que que no podia assistir entre setmana, de forma que aquest dissabte podrà ser una bona ocasió per visitar el fòrum per a tothom, no només per als els ebrencs provinents d’instituts i apropats al fòrum pels mateixos centres.

També entre les novetats d’enguany, destaca el fet que la zona d’exposició, pel seu creixement, es trasllada al pavelló firal mentre que a l’auditori municipal es realitzen totes les xerrades.

«Cada cop ens anem fent més grans, amb més participació d’instituts, més xerrades i tallers i més espais», explica al Diari Barberà.

El fòrum està dividit en vuit grans àrees: Instituts (amb els centres d’Amposta, de Tortosa, Roquetes, la Sénia i l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar); Escoles (d’idiomes, de teatre i circ, agràries, de música...); Recerca de Faena (amb Manpower, Adecco, i el Servei d’Ocupació de Catalunya); Habitatge (amb l’Obra Social ‘La Caixa’, novetat d’aqueta edició); Universitats (la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Nacional d’Educació a Distància , l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, la Universitat de Lleida i la Universitat Jaume I de Castelló); Programes Laborals i de Formació (amb l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, el Centre de Noves Oportunitats-Gentis, etcètera); l’Ajuntament d’Amposta (amb l’Àrea de Joventut, la Borsa de Treball..) i l’Oficina Jove del Montsià. En total són 57 expositors per orientar i informar els joves de cara al seu futur.

«La qüestió és informar que ben a prop, al territori, també hi ha moltes possibilitats», informa la regidora, valorant «molt positivament» l’alta participació de la primera jornada d’ahir. 

Xerrades

Pel que fa a les xerrades que també s’ofereixen al Fòrum Jove 2017, se n’han programat 14 que cobreixen diferents temàtiques, com l’orientació laboral, la motivació i també el bullying.

El psicòleg Pere Clotet, per exemple, parlarà amb alumnes de primer i segon d’ESO sobre l’empatia en les relacions socials, per tal d’evitar casos de bullying. També farà una xerrada dirigida als de tercer i quart d’ESO per motivar-los per tirar endavant els estudis, i als pares per vèncer pors en el moment del pas dels seus fills de primària a secundària.

Comentarios
Multimedia Diari