Més de 10.000 quilos de solidaritat per al refugi de Ginestar

Fa dues setmanes, els 173 gossos només tenien pinso per alimentar-se dos dies. Ara, podran mantenir-se durant mig any segur, gràcies a una allau de donacions de tot l'Estat

19 mayo 2017 15:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fa dues setmanes el Diari anunciava en primícia que el Refugi La Ginesta, de Ginestar, només tenia menjar per a dos dies per alimentar els 178 animals que hi viuen (173 gossos i 5 gats). Després de fer una crida a la ciutadania i que la notícia s’estengués per les xarxes socials, el refugi ha rebut més de 10.000 quilos de pinso per als animals, s’han recaptat 2.300 euros en forma de donacions i una cinquantena de persones s’han unit al teaming (col·laborar amb 1 euro al mes per al refugi).

Aquestes són les xifres que demostren l’allau de solidaritat envers la situació d’emergència que es trobava vivint el centre. I és que s’han mobilitzat persones des de Madrid, Bordeus o Barcelona per col·laborar i enviar paquets de pinso o fer donatius per al refugi.

«Volem donar les gràcies. De veritat. Moltes gràcies», diu Isabel Bellver, de 76 anys, que porta 20 anys a càrrec del refugi de Ginestar i del de Móra la Nova. «Aquesta setmana estem preparant un escrit per donar les gràcies a tothom».

Bellver afirma que la resposta ciutadana ha sigut «molt bona», demostrant que encara hi ha persones conscienciades envers el benestar dels animals.

De tenir menjar només per a dos dies s’ha passat així a tenir suficient pinso per alimentar els animals durant mig any. El refugi cada dia necessita uns 80 quilos de pinso per alimentar els gossos (4 sacs de 20 quilos). Cada mes calen uns 1.200 euros en menjar.

«Estàvem completament apurats i ara tenim pinso per a sis mesos i la gent encara en segueix donant. Volem donar les gràcies també als mitjans de comunicació, que van ajudar moltíssim fent difusió de la situació», valora Bellver.

Les donacions han arribat de totes les formes possibles: de particulars que s’han apropat personalment al refugi amb el seus propis vehicles, de persones anònimes que feien comandes al Bon Àrea de Móra d’Ebre, de la botiga d’animals Kiwoko, del Refugi del Baix Camp, de la Protectora de Tarragona i d’una gran quantitat de llocs més impossible d’anomenar un per un.

«La veritat és que el menjar i les donacions ens han arribat de totes les maneres i per tots els costats», explica la voluntària Alicia Allué, que viu a Salou i es desplaça cada diumenge per ajudar al refugi.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari