Més de 150 persones es concentren a Tortosa per demanar mantenir el monument

Aquest dilluns a la tarda porten al ple una moció popular per demanar la seua reinterpretació

07 junio 2021 09:12 | Actualizado a 07 junio 2021 09:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 150 persones van concentrar-se ahir diumenge al vespre al passeig de l'Ebre de Tortosa per demanar el manteniment i reinterpretació del monument de la batalla de l'Ebre de Tortosa

Els membres de COREMBE (Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la Batalla de l’Ebre) i Tortosins pel Monument demanen als polítics locals que escolten la veu de la ciutadania, expressada al referèndum de 2016 i ratificada a la recollida de firmes que ha permès al Col·lectiu presentar una moció popular.

La concentració celebrada s’emmarca dintre de l’estratègia de mobilització social iniciada pel col·lectiu a finals d’abril i que ha permès recollir el triple de les firmes necessàries per presentar aquest dilluns una moció popular que demana respectar el resultat obtingut a la consulta ciutadana de 28 de maig de 2016 i reinterpretar el monument. En paraules dels membres del col·lectiu: “avui estem aquí per demanar als polítics locals que escolten la nostra veu i que treballen amb nosaltres per a reinterpretar el monument. Ho vam dir el 28 de maig de forma clara a la consulta popular, ho vàrem reiterar fa pocs mesos amb les 1500 signatures per presentar la moció popular, i els hi recordarem demà al ple de l’Ajuntament de Tortosa”. El col·lectiu també preguntarà al ple el per què de la descatalogació del monument. En aquest sentit, han recordat que “els ciutadans es van expressar de forma clara a favor de la reinterpretació; de fet, el nombre de vots que va obtenir aquesta opció (5.755 vots) és superior al resultat obtingut pel guanyador de les eleccions municipals al 2019 (4.357 vots). Per tant, el deure dels nostres representants locals era treballar per fer efectiu aquest mandat”.

Finalment, el col·lectiu va agrair als tortosins la seva presència a l’acte i els emplaçà a seguir amb detall la moció popular que presentarà el portaveu de Corembe davant el ple de l’Ajuntament aquest dilluns a la tarda i les respostes que donen els nostres representants a l’Ajuntament de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari