Més de 200 persones difondran els actius turístics de Tortosa al Born

La Festa del Renaixement protagonitzarà la jornada on també es parlarà de tradicions, història i gastronomia

19 mayo 2017 20:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona acollirà, el dissabte 19 de març, una acció promocional de la ciutat de Tortosa per donar a conèixer els seus actius turístics, i per extensió els ebrencs, al públic de l’àrea metropolitana, que representa el 56% de tot el públic català, el majoritari a Tortosa.

Coordina l’acció la revista Descobrir i l’Ajuntament de Tortosa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, i s’emmarca en el cicle Born.cat, on un cop al mes un territori català mostra de manera temàtica els seus actius a la capital catalana.

La festa començarà a les 11.30 i finalitzarà a les 19 hores. Fins a 200 persones es desplaçaran a Barcelona, entre grups del folklore local, entitats, empreses de serveis turístics, historiadors o representants socials.

Destaquen les activitats vinculades a la Festa del Renaixement amb una representació de les famílies nobles, dels abanderats, la Fanfara de la Vegueria, els gegants i, fins i tot, un campament. Una conferència sobre el patrimoni renaixentista de Tortosa, a càrrec de Joan Hilari Muñoz, i una representació de la gran desfilada de grups participants completarà la promoció.

Memòria i riu

A banda, hi haurà temps per parlar de la jota, de l’artesania de la pauma o de les rutes turístiques vinculades a la Batalla de l’Ebre i la Guerra Civil, de la mà de l’empresa Terra Enllà. L‘espai acollirà una fira de productes agroalimentaris i artesans, mentre que l’escola de ball Lo Planter mostrarà les danses tradicionals del territori.

Els Quicos parlaran de la jota de l’Ebre i Blanca, la Jueva de Tortosa, farà la seva aparició per les ruïnes del Born per explicar com era la seva vida a la jueria tortosina a través d’històries i cants sefardites.

La jornada abordarà també la realitat social de les Terres de l’Ebre, amb una xerrada del portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. Titelles, contacontes, tallers i exposicions completen un programa d’activitats pensat per a un públic molt heterogeni.

Comentarios
Multimedia Diari