Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 200 persones difondran els actius turístics de Tortosa al Born

La Festa del Renaixement protagonitzarà la jornada on també es parlarà de tradicions, història i gastronomia

A.Caralt

Whatsapp
Els abanderats de la Festa del Renaixement viatjaran al Born Centre Cultural i Memòria. Foto: Joan Revillas

Els abanderats de la Festa del Renaixement viatjaran al Born Centre Cultural i Memòria. Foto: Joan Revillas

El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona acollirà, el dissabte 19 de març, una acció promocional de la ciutat de Tortosa per donar a conèixer els seus actius turístics, i per extensió els ebrencs, al públic de l’àrea metropolitana, que representa el 56% de tot el públic català, el majoritari a Tortosa.

Coordina l’acció la revista Descobrir i l’Ajuntament de Tortosa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, i s’emmarca en el cicle Born.cat, on un cop al mes un territori català mostra de manera temàtica els seus actius a la capital catalana.

La festa començarà a les 11.30 i finalitzarà a les 19 hores. Fins a 200 persones es desplaçaran a Barcelona, entre grups del folklore local, entitats, empreses de serveis turístics, historiadors o representants socials.

Destaquen les activitats vinculades a la Festa del Renaixement amb una representació de les famílies nobles, dels abanderats, la Fanfara de la Vegueria, els gegants i, fins i tot, un campament. Una conferència sobre el patrimoni renaixentista de Tortosa, a càrrec de Joan Hilari Muñoz, i una representació de la gran desfilada de grups participants completarà la promoció.

Memòria i riu

A banda, hi haurà temps per parlar de la jota, de l’artesania de la pauma o de les rutes turístiques vinculades a la Batalla de l’Ebre i la Guerra Civil, de la mà de l’empresa Terra Enllà. L‘espai acollirà una fira de productes agroalimentaris i artesans, mentre que l’escola de ball Lo Planter mostrarà les danses tradicionals del territori.

Els Quicos parlaran de la jota de l’Ebre i Blanca, la Jueva de Tortosa, farà la seva aparició per les ruïnes del Born per explicar com era la seva vida a la jueria tortosina a través d’històries i cants sefardites.

La jornada abordarà també la realitat social de les Terres de l’Ebre, amb una xerrada del portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. Titelles, contacontes, tallers i exposicions completen un programa d’activitats pensat per a un públic molt heterogeni.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También