Més de 200 persones es concentren a Tortosa contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, considera que enviar a la presó als dos líders és 'una declaració de guerra'

17 octubre 2017 10:53 | Actualizado a 17 octubre 2017 18:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 200 persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa contra la detenció i empresonament dels dos líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Entre la ciutadania que s'ha reunit hi havia moltes pancartes reclamant la llibertat dels dos líders. Tots els regidors de l'Ajuntament s'han concentrat a l'entrada de l'edifici per llegir cadascú un fragment del manifest, com s'ha fet en les anteriors concentracions. Prèviament l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha adreçat unes paraules als allí presents: "A Catalunya, després de molts anys, tornem a tenir presos polítics", ha declarat.

"No hi ha estat democràtic al món que persegueixe unes urnes", han expressat els regidors llegint el manifest. "Si empresonen els dos jordis, ens empresonen a tots i totes [...] No permetrem que ens divideixen. Això no va de noms propis, aquest procés naix del poble. Demanem la seua llibertat immediata".

En acabar el manifest per part de tots els portaveus, la ciutadania concentrada ha esclatat en aplaudiments. Tot seguit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha adreçat als mobilitzats per expressar que "hem de tenir cada dia presents als dos jordis. Hem de ser perseverants i severs, però sempre cívics en tots els actes".

Un cop finalitzada la concentració, Bel també ha fet una crida a la ciutadania al pacifisme i al civisme en qualsevol mobilització o acte. Després, ha carregat contra l'Estat espanyol, tot considerant que "després de demanar diàleg, en trobem amb tota una declaració de guerra". Bel ha valorat que "és inconcebible empresonar a dos persones que lideren dos organitzacions que sempre han cridat al pacifisme i a la responsabilitat. Aquestes persones han sigut exemplars amb el seu compromís polític". Així mateix, ha declarat que "és impensable que a Europa tinguem presos polítics. Tot Europa ha de ser conscient del que està passant. El comportament del PP, però també del PSOE, és més propi de partits del segle XIX".

Bel no ha descartat possibles futures detencions. "En aquests moments hem de treballar amb totes les hipòtesis. Però en qualsevol cas hem de seguir tenint un comportament cívic i exemplar", ha conclòs.

Aquesta tarda a les 20 hores hi haurà una concentració silenciosa amb espelmes davant de l'Ajuntament de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari