Més de 3.000 esportistes de 42 països participaran en els World Sport Games

Itàlia, amb mig miler d’esportistes, Mèxic o Àustria són algunes de les delegacions més nombroses confirmades a hores d’ara. Tortosa comença a preparar-se per a l’esdeveniment, que tindrà lloc del 2 al 7 de juliol

28 mayo 2019 16:10 | Actualizado a 28 mayo 2019 16:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A pocs dies de la finalització del període d’inscripcions dels World Sports Games Tortosa 2019, ja hi ha confirmada la presència de 42 països, de diferents continents. La xifra encara podria créixer més durant els pròxims dies, amb la incorporació d’alguna delegació més. Entre els participants que ja estan confirmats a hores d’ara n’hi ha de tan diversos com Angola, els Estats Units, Ghana, Anglaterra, el Brasil, Dinamarca, Estònia o Finlàndia. Una altra representació confirmada és la d’Itàlia, que comptarà amb una de les delegacions més nombroses, amb 500 esportistes inscrits. La seguiran Mèxic, amb 290 esportistes, o Àustria, amb 230.

 També es preveu que la delegació de Catalunya ocupe un lloc destacat al rànquing d’esportistes inscrits i, a la vegada, tindrà un altre àmbit de representació important, amb els més de 400 voluntaris que s’espera que prenguen part per fer possibles cadascuna de les competicions, amb tasques logístiques a peu de camp, assistencials o d’acompanyament de les delegacions en els desplaçaments entre els hotels i els terrenys de joc.

La passada tardor va celebrar-se a Tortosa el 40è Congrés del CSIT, la trobada prèvia als jocs, amb representants de les delegacions de l’organització internacional CSIT World Sports Games, un total de 140 persones vingudes de 25 països diferents.

I és que per a l’Ajuntament de Tortosa, els World Sport Games són una gran oportunitat per mostrar la riquesa del territori ebrenc, promoure el turisme i dinamitzar la ciutat, així com projectar la marca Terres de l’Ebre i el seu potencial turístic i natural arreu del món.

Voluntaris

La celebració dels jocs és tot un repte d’organització i logística. Per a una bona gestió de l’esdeveniment, es necessiten centenars de voluntaris. L’organització anima sobretot a la gent jove a participar per formar part d’aquesta cita tan important per a les Terres de l’Ebre i per contribuir en el seu èxit, tot practicant les llengües com l’anglès o el francès. 

Els voluntaris poden inscriure’s des de la pàgina web de l’Ajuntament de Tortosa i des de la dels Worls Sport Games. Hi haurà diferents tipus de voluntaris en funció del seu perfil: esportius, generals, els dels centres d’acreditacions i els dels hotels.

Inauguració, el 2 de juliol

Els jocs esportius populars internacionals tindran lloc del 2 al 7 de juliol a Tortosa i a les diferents subseus repartides arreu de les Terres de l’Ebre: Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Móra d’Ebre, Deltebre i Gandesa. 

Cal dir que a l’acte inaugural del 2 de juliol, totes les banderes dels països participants desfilaran pel camp de futbol Josep Otero de l’estadi tortosí, mostrant la tradició que tenen aquests jocs que organitzen, amb caràcter biennal, el CSIT, la Confederació Internacional de Treballadors, i que estan impulsats per la Unió de Consells Esportius de Catalunya i per l’Ajuntament de Tortosa. 

Comentarios
Multimedia Diari