Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 300 avis participen en els XV Ampostalímpics

Ahir al pavelló firal d'Amposta va celebrar-se la 15a edició dels Ampostalímpics, amb l´objectiu d'oferir als usuaris dels centres socials que acullen gent gran de les Terres de l'Ebre i també de fora, l'oportunitat de participar i compartir una jornada ludicoesportiva on es promouen conjuntament les relacions socials amb l'esport.

Marina Pallás

Whatsapp
Una dona gran jugant al llençament d´anelles, una de les activitats. Foto:Joan Revillas

Una dona gran jugant al llençament d´anelles, una de les activitats. Foto:Joan Revillas

Ahir al pavelló firal d’Amposta va celebrar-se la 15a edició dels Ampostalímpics, amb l’objectiu d’oferir als usuaris dels centres socials que acullen gent gran de les Terres de l’Ebre i també de fora, l’oportunitat de participar i compartir una jornada ludicoesportiva on es promouen conjuntament les relacions socials amb l’esport.

En total van participar més de 300 persones que provenien de 26 centres residencials, centres de dia i SAIARS.

Els avis van poder gaudir d’activitats com bitlles tradicionals catalanes, llançament de pilota, llançament d’anelles, xuts a porteria, el busca-busca (reconeixement d’objectes mitjançant el tacte), d’un circuit a peu i un altre en cadira, de dòmino, i de mímica per tal de treballar la comunicació gestual.

Un altre dels objectius principals de la jornada era motivar i il·lusionar els participants en les activitats de preparació als jocs, activitats que serveixen per promocionar l’autonomia personal, el manteniment de les capacitats funcionals i que també potencien l’autoestima i el sentiment de pertinença a la mateixa entitat o col·lectiu.

Relacionar-se amb els altres

També es tractava, així mateix, de fomentar la participació de les persones fos quina fos la seua capacitat funcional i cognitiva, amb activitats variades i adaptades per tothom, i de donar als assistents una jornada especial i l’oportunitat de relacionar-se amb altres persones d’altres centres i el seu entorn.

L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de voluntaris provinents d’entitats com la Creu Roja, el Grau de ciències de l’activitat física i l’esport de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport EUSES Terres de l’Ebre, el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació d’Activitats Físiques Esportives de l’IES de Tecnificació d’Amposta, l’Associació de Bitlles de la capital del Montsià, i alumnes d’APESID de l’IES Montsià d’Amposta, i de CAI IES Berenguer IV d’Amposta. 

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También