Més de 300 bombers treballen en la campanya forestal a l’Ebre

El risc d’incendi és major al territori que a la resta de Catalunya per un dèficit de pluges en els darrers mesos

08 junio 2017 19:13 | Actualizado a 09 junio 2017 17:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La falta de pluges complica l’inici de la campanya forestal a les Terres de l’Ebre. A diferència de la majoria de Catalunya, a les quatre comarques del sud s’arrossega un dèficit hídric durant els mesos d’abril i  maig.

Enguany es destinen a la prevenció i extinció d’incendis al territori un total de 335 professionals, dels quals 88 són de reforç durant els mesos de més calor i per tant, de més perill d’incendis.  Els bombers treballaran des de set bases principals, quatre de bombers voluntaris i una d’estiu. A més, s’habiliten un total de 9 punts de guaita per tal d’estar alerta en cas de foc en les principals zones forestals del territori. 

En el que portem d’any,  entre les quatre comarques ebrenques s’han declarat i extingit un total de 213 focs, dels quals 93 al Baix Ebre, 53 al Montsià, 35 a la Ribera d’Ebre i 32 a la Terra Alta, entre incendis de vegetació agrícola, forestal i urbana, segons les dades del Departament d’Interior. 

Aquest departament inverteix  enguany 16,2 milions en les despeses directament relacionades amb la campanya forestal , mentre que el Departament d’Agricultura en dedica 15 a la prevenció.

La situació de les zones urbanes envoltades d’àrees forestals continua sent una de les principals preocupacions, per això un dels principals objectius és incentivar l’autoprotecció.Així, Agricultura destina aquest any  un milió d’euros a ajuts per incentivar que els ajuntaments apliquin les mesures de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situades en terrenys forestals o dins la franja de cinc-cents metres que els envolta, que estableix la llei. 

Comentarios
Multimedia Diari