Més de 300 persones es concentren a Tortosa per protestar contra l'actuació de la Guàrdia Civil a les dependències catalanes

Una multitud respon a la convocatòria d’urgència feta per la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

20 septiembre 2017 11:02 | Actualizado a 21 septiembre 2017 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 300 persones s'han concentrat aquest dimecres al migdia davant les depedències de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, a la plaça Gerard Vergés, en un acte pacífic convocat per la delegació del Govern a l'Ebre. Estelades, pancartes, samarretes i crits s'han pogut sentir des del principi de la mobilització, cap a les 12 hores, fins que aquesta ha acabat, mitja hora després. 

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, ha agraït als presents la seua participació a l'acte i als alcaldes la seua llealtat "per la democràcia". Pallarés ha cridat davant la multitud que "som un poble imparable". "On estaven els cossos de seguretat quan es cremava el Jutjat de València? Aquí no es crema res. Aquí es crema la democràcia".

També Jordi Duran, d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, ha expressat davant de la multitud embogida "continuarem fins el final, fins el dia de la votació. Els catalans no tenim altres mitjans ni altres armes. Només les urnes, la democràcia i la cultura".

Així mateix Jordi Romeva, afincat a l'Ebre, representant de l'ANC i pare del conseller Romeva, ha cridat: "Jo vaig viure el franquisme i em van fer creure que després la democràcia havia arribat. Però l'Estat ha demostrat les seues arrels franquistes i antidemocràtiques avui".

També el president d'ERC a les Terres de l'Ebre Alfons Montserrat, ha declarat que "la nostra força sou tots vatros els que esteu aquí". Així mateix, la diputada al Parlament per PDeCAT Meritxell Roigé, ha expressat que el que ha passat avui "és impensable. Però entre tots junts hem de fer que això no s'ature". La multitud ha cridat, a més de "votarem!" i "independència!", "no tinc por"", fent-se pròpia així la proclama que va nàixer arran dels atemptats a Barcelona.

L'acte ha conclòs amb l'Himne dels Segadors cantat a ple pulmó.

Tres autobusos acompanyaran Adam Tomàs 

Demà dijous tres autobusos plens de persones acompanyaran l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, davant la Fiscalia. La Fiscalia ha citat a declarar l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs (ERC), el pròxim 21 de setembre com a investigat per la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, suspès cautelarment pel Tribunal Constitucional.

Adam Tomàs ha declarat aquest dimecres davant dels mitjans de comunicaci´que l'actuació de la Guàrdia Civil encara "fa refermar-nos encara més en la nostra posició". Tomàs s'ha mostrat "perplex" i amb "vergonya" per la manera de procedir de l'Estat. "L'estat s'ha passat pel 'folre' dels pantalons qualsevol tipus de legalitat. Aquí hi ha un problema greu. I el dia 2 hihaurà un problema més greu si no es vota", ha expressat.  "Demanem mobilitzacions pacífiques. Sempre ho han sigut. No volem que hi haja cap tipus de resposta violenta per part nostra", ha insistit Tomàs. L'alcalde s'acollirà aquest dijous al dret de no declarar.

Comentarios
Multimedia Diari